BORIS TADIĆ: Kajem se što sam TOMI PRIZNAO DA JE POBEDIO!
Foto: Dragana Udovičić

Setio se posle pet godina

BORIS TADIĆ: Kajem se što sam TOMI PRIZNAO DA JE POBEDIO!

Politika -

Boris Tadić, lider SDS i bivši predsednik Srbije, priznao je posle pet godina da se kaje jer je 2012. godine priznao pobedu naprednjačkog kandidata Tomislava Nikolića na predsedničkim izborima!

Boris Tadić, lider SDS i bivši predsednik Srbije, koji je 2012. izgubio izbore od Tomislava Nikolića, kaje se što je tada priznao pobedu naprednjačkog kandidata i da je pogrešio što nije protiv njega i sadašnjeg šefa SNS Aleksandra Vučića podneo krivične prijave!On je povodom nepriznavanja izbornih rezultata predsedničkih kandidata ustvrdio da su protekli predsednički izbori održani u neregularnim uslovima.- Greška je što odmah na početku kampanje izbori nisu prekinuti, čim se videlo da će uslovi kampanje biti krajnje nefer. I ja sam pogrešio što 2012. nisam podneo krivičnu prijavu protiv Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića zbog ometanja izbornog postupka i namernog širenja laži o pokradenim listićima - ispalio je Tadić, ipak ne objašnjavajući zašto je do takvog zaključka došao tek posle pet godina.Tadić dodaje da je laž o navodno pokradenim listićima na izborima 2012, plasirana pre drugog kruga, ključno uticala na ishod izbora.- Tada je trebalo da prekinemo izborni proces - tvrdi Tadić i nastavlja:- A ako hoćete da vidite kako izgledaju Vučić i Nikolić kada lažu, pogledajte taj snimak ispred Skupštine i taj teatar prevare u kom su pokušali da optuže mene, a tužilaštvo je utvrdilo da su tada uspešno obmanuli građane koji su glasali za njih. Sa istom uverljivošću i izrazom lica i danas obmanjuju građane. Lažima su došli na vlast i lažima se održavaju na vlasti - zaključio je šef SDS.Pohvale, izgleda, ne stoje, pošto se Tadić u međuvremenu predomislio i očigledno zažalio što je čestitao Nikoliću na pobedi.- Vlast pravi sada temu od toga ko je kome čestitao, a ko nije, a suština je u tome kako je SNS došao na vlast i kako se i danas održava na vlasti i u pitanju legitimitet takve vlasti. Odgovor na pitanje takvog legitimiteta su i ovi protesti - komentariše Tadić.Podsetimo, šef socijalista Ivica Dačić u vaskršnjem intervjuu Kuriru priznao je da je bio zgranut izjavom Saše Jankovića da ne priznaje rezultate izbora.- Pa zar Janković misli da je Tadiću bilo lako da kaže: „Vidimo se u nekom drugom filmu“, a izgubio je za svega 60.000 glasova? Nije, siguran sam - izjavio je Dačić.U SNS juče nisu želeli da komentarišu Tadićeve optužbe, navodeći da je on „prošlost“.

Pored kontejneraFRKA SA LISTIĆIMANa predsedničkim izborima 6. maja 2012. u drugi krug su ušli Tadić sa osvojena 989.454 glasova, ili 25,31 odsto, i Nikolić sa 979.216 ili 25,05 odsto. U drugom krugu 20. maja Nikolić je pobedio sa 70.111 glasova razlike. Osvojio je 1.552.063 ili 49,54 odsto, a Tadić 1.481.952 ili 47,31 odsto. Između dva kruga SNS je podneo krivične prijave protiv N. N. osoba zbog krađe glasova. Pronađen je džak s listićima kraj kontejnera. Tužilaštvo je kasnije utvrdilo da džak s biračkog mesta 57 u jednoj školi u Pančevu nije odnet u opštinsku izbornu komisiju, ali da nije bilo manipulacija s glasovima, niti krađe materijala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track