PROMENE STRANA U PROKUPLJU: SRS kolektivno prešao u SNS
Foto: B.R.

Ukupno njih 30

PROMENE STRANA U PROKUPLJU: SRS kolektivno prešao u SNS

Politika -

PROKUPLJE - Više od pola Opštinskog odbora i deo članstva SRS u Prokuplju danas je prešao u SNS, a kao razlog tome navode da centrala ne pokazuje interesovanje za lokalne odbore.

Ukupno trideset članova radikala u Prokuplju potpisalo je pristupnice SNS, a potpredsednik ove stranke u Prokuplju Zlatan Miljković naglasio je da je svaki pojedinac koji smatra da će svojim ličnim angažoovanjem doprineti razvoju sredine u kojoj živi dobrodošao.

"U pitanju je lični čin svakog od nas, jer smo prepoznali snagu u SNS i njenu volju da razvije ovaj kraj. Danas je trideset naših članova potpisalo pristupnice SNS, a narednih dana biće ih još", kazao je predsednik SRS u Prokuplju Vladimir Đorđević.

Foto: B.R.
Foto: B.R.

Komentarišući odluku radikala, potpredsednik SNS u Prokuplju Zlatan Miljković istakao je da je za Naprednu stranku ovaj korak dokaz dobre politike koju stranka vodi.

"Srpska radikalna stranka je već 27 godina na političkoj sceni. Oni su u nama prepoznali snagu koja se pre svega bori za poboljšanje života svih građana Srbije, posebno kada je reč o lokalnom nivou. To što su nam se priključili dokaz je da smo na dobrom putu", naglasio je Miljković.

Radikalna stranka ovim potezom bukvalno prestaje da postoji u Toplici, jer je nedavno centrala isključil predsednika Okružnog odbora SRS Marka Milenkovića, a odbor u Žitorađi koji je do samo pre mesec dana bio najjači ne samo u Toplici se potpuno raspao.

Šešelj: Naprednjaci nam otimaju članove

Predsednik SRS Vojislav Šešelj izjavio je danas da je potpredsednik opštinskog odbora te partije u Prokuplju sa nekolicinom članova napustio stranku pod pritiskom naprednjaka.

"U Žitorađi nam je pukao celi opštinski odbor i izdao nas je narodni poslanik (Marko) Milenković. Danas se slično desilo u Prokuplju. Nije otišao ceo odbor, nego potpredsednik odbora i određeni broj članova", rekao je Šešelj novinarima u parlamentu.

Kaže da su naprednjaci hteli da preuzmu SRS u celom Topličkom okrugu, ali da su oni tu situaciju uspeli da "saniraju".

Naprednjake optužuje da mu preuzimaju članstvo potkupljivanjem, obećanjem radnih mesta u fabrici čija se izgradnja tek planira, te dodaje da se slične stvari dešavaju svuda u Srbiji, samo u manjem obimu.

B.R./Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track