PRIORITET STABILNOST DRŽAVE I REGIONA Stefanović: Preduzete mere bezbednosti, Srbija je mirna zemlja
Foto: Dado Đilas

Mere analizirane na sednici Biroa za koordinaciju službi bezbednosti

PRIORITET STABILNOST DRŽAVE I REGIONA Stefanović: Preduzete mere bezbednosti, Srbija je mirna zemlja

Politika -

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je Srbija mirna i stabilna zemlja koja neće imati nikakvih problema, jer se preduzima dovoljno mera da bi se ljudi osećali bezbedno.

Stefanović je kazao da su juče na sednici Biroa za koordinaciju službi bezbednosti analizirane mere koje su duže vreme preduzimane da bi se očuvala stabilnost u zemlji i regionu.

Foto: Marina Lopičić

Istakao je da se intezivnim zajedničkim radom vojske, policije i tužilaštva preduzimju sve potrebne mere kako bi se neko odvratio od "sulude misli" da preduze bilo šta što može da ugrozi bezbednost gradjana. Komentarišući nemire u Makedoniji, Stefanović je rekao da se Srbija nije i da se neće mešati u unutrašnju politiku Makedonije.

ZAVRŠEN HITAN SASTANAK BIROA ZA BEZBEDNOST: Vučić predsedavao, sednica trajala sat i po

"Interes Srbije je da u Makedoniji bude mir. Naš interes je da se sve završi mirnim putem, da nema sukoba i ugrožavanja bezbendosti tih ljudi. Mi ne možemo da utičemo na sve dogadjaje, ali možemo da pomognemo ako neko traži", dodao je Stefanović.

Foto: Aleksandar Jovanović/arhivska fotografija

On je ponovio da će se investirati u vojsku i policiju i najavio da će tokom godine biti povećane plate policajcima.

STEFANOVIĆ: Ne očekujem da bezbednost Srbije bude ugrožena zbog Makedonije, ali MI SMO SPREMNI

"Budžetski suficit na kraju prvog kvartala je 80 miliona evra", rekao je Stefanović i istakao da je Srbija i ekonomski stabilna, ali da će se nastaviti borba za jačanje ekonomije i privrede da bi se između ostalog povećavale plate i penzije "na zdravim osnovama".

Zabrinjava izostanak reakcije Evrope na poruke albanskog rukovodstva

Stefanović je izjavio da ga zabrinjava i da ne razume odsustvo ozbiljne reakcije Evrope i sveta na uznemiravajuće poruke albanskog rukovodstva upućene Srbiji.

Foto: Profimedia

"Ne razumem da ne postoji ozbiljna reakcija – kada pozovete nekoga i kažete: ako su to vaše poruke onda vas ne vidimo na tom putu i ne možete računati na našu podršku", rekao je Stefanović.

BLEROVA ŽENA OSLOBODILA ZLOČINCA Za slobodu Haradinaja Rama joj platio 360.000 evra ČITAJTE U KURIRU

Stefanović je kazao da Srbija ne može da kaže ništa dobro posle "političke odluke" francuskog suda u Kolmaru da odbije zahtev Srbije za izručenje bivšeg vođe OVK Ramuša Haradinaja.

(Beta/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track