MINISTARKA JOKSIMOVIĆ: Beograd nije predao ZAHTEVE EU, već smo izneli STAVOVE
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ministarka za evropsku integraciju

MINISTARKA JOKSIMOVIĆ: Beograd nije predao ZAHTEVE EU, već smo izneli STAVOVE

Politika -

BEOGRAD - Ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da "non pejper", koji je podeljen ambasadorima zemalja članica EU, ne sadrži nikakve zahteve, već stavove i očekivanja Srbije vezane za razvoj situacije u regionu.

Na pitanje da li je tačno, kako navode pojedini mediji, da postoje četiri zahteva koja je Beograd uputio Briselu, ministarka Joksimović je rekla:

"Papir koji je podeljen ambasadorima zemalja članica EU u formi non pejpera (nezvaničnog dokumenta) ne sadrži nikakve zahteve postavljene Briselu, već sadrži presek stavova Srbije u pogledu dešavanja u regionu i očekivanja Srbije da se Evropska unija još više angažuje na stabilizaciji regiona".

Navedene su, kako je objasnila, i izjave i aktivnosti, u poslednjih nekoliko meseci, različitih političkih aktera iz regiona, koje su podigle tenzije.

"Takođe, naglašena je i spremnost Srbije i premijera i izabranog predsednika Aleksandra Vučića na saradnju u interesu stabilnosti regiona", rekla je Joksimović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja