TONČEV: SPS gubi identitet, neću naredbe iz SNS!
Foto: Zorana Jevtić

TONČEV: SPS gubi identitet, neću naredbe iz SNS!

Politika -

VRANJE - Predsednik SO Surdulica i poslanik SPS Novica Tončev izjavio je da SPS gubi identitet kao stranka i upozorio na opasnost da će nestati s političke scene.

U intervjuu za lokalni nedeljnik "Vranjske" Tončev je rekao da predsednik SPS-a Ivica Dačić mora da shvati da kod velikog broja socijalista postoji opravdan strah da se SPS polako utapa u Srpsku naprednu stranku.

"On to ili ne vidi ili zatvara oči pred ovom činjenicom. SPS mora jasno da se profiliše kao stranka koja ima svoj program i ideologiju. Nešto po čemu ćemo se razlikovati od drugih stranaka, pa i od SNS", rekao je Tončev. Prema njegovim rečima, u SPS-u je nametnut jedan vrednosni kriterijum: dobar si onoliko koliko hvališ premijera Aleksandra Vučića i SNS.

"To je sistem po kome se napreduje u stranci. Ja to ne prihvatam i zato sam valjda još kandidat za potpredsednika. Cenim to što Vučić radi, ali ako saradnja sa SNS podrazumeva da meni, u Surdulici, naređuje Dragan Stevanović Boske ili neko drugi iz SNS, izvinite, neće moći. A, čini mi se da Dačić ne samo od mene, nego i od drugih socijalista na sličnim pozicijama, baš to očekuje", rekao je Tončev.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track