BIVŠI ZAŠTITNIK TRAŽI IME ZA STRANKU: Jankovićev pokret zvaće se SNS?!
Foto: Marina Lopičić

Konkurs

BIVŠI ZAŠTITNIK TRAŽI IME ZA STRANKU: Jankovićev pokret zvaće se SNS?!

Politika -

Kandidat za predsednika Srbije Saša Janković nedavno je na Tviteru postavio „oglasnu tablu“ s pozivom da svako predloži ime za pokret koji bivši ombudsman planira da osnuje.
- Predložite ime za politički pokret društvene pravde i vladavine prava, koji će nam vratiti dostojanstvo i osmehe na lica, ako ga osećate kao svoj - napisao je Janković.

U međuvremenu je stigao veliki broj predloga, a pojedini su čak predložili i skraćenicu SNS za novi Jankovićev pokret, kao što je to uradio voditelj Igor Brakus.- Pokret za politički zaokret, Građanska normalnost (GN), Normalna Srbija (NS), Snaga prava (SP), Srpska naredna stranka (SNS), Pravedna Srbija, Pokret za našu Srbiju - primeri su koje je naveo Brakus.

Na sličnu ideju došao je i urednik lista Danas Dragoljub Draža Petrović, koji je predložio da Jankovićev pokret ima istu skarćenicu kao i stranka koja ima većinu u vlasti.- Jedino mi pada na pamet Sašina nestranačka stranka, jer bi onda zbunili SNS birače istom skraćenicom SNS - rekao je Petrović za Kurir.I Inspektor Blaža dao je svoje viđenje.- Kada bi Pink davao ime Jankovićevom pokretu, onda bi imao naziv: Pokret za premijera tj. predsednika, a ombudsman neka čeka. Za razliku od njih, kada bi TV Hepi davao ime pokretu, zvučao bi kao provodadžisanje: Pokret za parove. Dnevni list Politika bi se držao svoje stalne rubrike te bi naziv pokreta bio: Vidimo se u čitulji. Ipak, najbolje bi bilo da RTS da ime pokretu jer bi sigurno nazivi bili optimistični: Pokret za bolji život ili Pokret srećni ljudi - Blažini su predlozi.

Anketa uspelaPREDLOŽENI RAZNI NAZIVIJankovićevi pratioci na Tviteru ostavili su veliki broj predloga za naziv njegovog pokreta. Izdvojili smo neke: Pokret prava i pravde, Pokret slobodnih građana Srbije, Front slobodnih, Pokret za normalnu Srbiju (PONOS), Građanski pokret Srbije, Građanski demokratski pokret, Pokret 6. oktobar, Naš pokret, Slobodarski front...

S. Ð.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Nije superheroj, ali uvek na strani potlačenih: Saznajte sve o Saši Jankoviću

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track