OTKRITI KO JE NAPAO NOVINARKU: List Danas traži da  se pronađu siledžije sa skupa podrške Vučiću
Foto: Printskrin

Incident ispred skupštine

OTKRITI KO JE NAPAO NOVINARKU: List Danas traži da se pronađu siledžije sa skupa podrške Vučiću

Politika -

BEOGRAD - Redakcija dnevnog lista Danas pozvala je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije da u što kraćem roku otkrije identitet osoba koje su napale njihovu novinarku Lidiju Valtner, navodeći da poseduje snimke osoba koje su u ovom incidentu učestvovale i da je spremna da ih odmah ustupi nadležnim organima.

Incident se dogodio na skupu u organizaciji Srpske napredne stranke ispred Doma Narodne skupštine Srbije uoči polaganja zakletve Aleksandra Vučića.

Redakcija Danasa je opisala da su nepoznate osobe u crnim majicama najpre spretile njihovoj novinarki da će joj oduzeti mobilni telefon, a zatim su je na veoma grub način bukvalno izneli sa platoa ispred skupštine do Pionirskog parka.

Važno je istaći da je ovom incidentu prisustvovala i osoba u civilu koja se prethodno legitimisala kao pripadnik MUP, navodi se u saopštenju. Redakcija je obavestila da poseduje snimke osoba koje su u ovom incidentu učestvovale i da su spremni da ih odmah ustupe nadležnim organima. Ukoliko MUP Srbije u što kraćem roku ne procesuira nasilnike, redakcija dnevnog lista Danas najavila je da će podneti krivičnu prijavu protiv organizatora skupa podrške Aleksandru Vučiću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track