(VIDEO) HAOS NA FESTIVALU MERDITA U BEOGRADU: Zavetnici PREKINULI skandalozni PERFORMANS u kome srpski vojnik SILUJE Albanku!
Foto: Printscreen

Albanska Provokacija usred srbije

(VIDEO) HAOS NA FESTIVALU MERDITA U BEOGRADU: Zavetnici PREKINULI skandalozni PERFORMANS u kome srpski vojnik SILUJE Albanku!

Politika -

BEOGRAD - Članovi Srpskog sabora Zavetnici prekinuli su večeras performans u Doma omladine u Beogradu, na festivalu „Merdita – dobar dan“.

Nekolicina članova Zavetnika uspeli su da uđu u salu u kojoj je trajao performans koji aludira na silovanje Albanke od srpskog vojnika i iskazali su protest zbog velikoalbanske propagande u Beogradu.

Zavetnici su svoj protest iskazali pevajuću pesme o Kosovu i Metohiji, držeći slike zločinaca OVK i skanidirali „Kosovo je srve Srbije“ nakon čega je performans prekinut, a organizatori i gosti su se povukli u drugi deo Doma omladine.

Portparol Zavetnika Milica Đurđević rekla je da je nedopustivo da se u centru Beogradu održava promocija „nepostojeće autohtone kosovske kulture“ i da je jedini kulturni trag koji su Albanci ostavili na Kosmetu jesu porušene srpske svetinje.

Ona je podsetila da Albanci žele da Srbima oduzmu kulturnu baštinu na Kosovu i Metohiji i da je taj festival u sklopu te albanske strategije.

– Smatramo da je nedopustivo da se u centru Beograda četvrti put za redom organizuje festival „Mirdita – dobar dan“ koji ima za cilj promociju nezavisnog Kosova i predstavljanje nekakve autohtone kosovske kulture, koja ne postoji, niti je ikada postojala.

Na spisku najvećih sponzora ovog festivala se nalaze najuticajnije ispostave atlantističkih centara moći na Balkanu, među kojima su – fondacija braće Rokfeler, ambasade SAD i Norveške, Kosovska fondacija za otvoreno društvo, pa čak i Ministarstvo kulture, omladine i sporta tzv. ”Republike Kosovo”. Sami organizatori su prozapadne nevladine organizacije poznate po izrazito antisrpskim stavovima i antiustavnom delovanju – rekla je ona medijima.

foto: Printscreen

Ona je pozvala državne organe da spreče dolazak Atifete Jahjaga.

– Pozivamo državno rukovodstvo da otkaže gostoprimstvo bivšoj predsednici tzv. Kosova, Atifete Jahjaga, jer bi njen dolazak značio poniženje svih žrtava srpskog naroda, dostojanstva svih građana Srbije, ali i degradaciju našeg državnog suvereniteta i integriteta. Za Zavetnike je njen dolazak apsolutno neprihvatljiv i mi ćemo se boriti svim legalnim i legitimnim sredstvima da tako nešto sprečimo.

Đurđević je ukazala da je izložba usmerena i na prikazivanje navodnih srpskih zločina nad albancima na Kosmetu dok u potpunosti igoniriše srpske žrtve.

Zavetnici su priredili i izložbu fotografija Srba stradalih u terorističkim akcijama OVK. Okupljenima se obratila

(Kurir.rs/ pravda.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KOŠARE- srpski vojnici krvlju crtali mape !

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track