IZVINJAVAM SE NOVINARIMA AKO JE BILO NAPADA, ALI... Vučić se oglasio povodom incidenata na njegovoj zakletvi
Foto: Dado Đilas

IZVINJAVAM SE NOVINARIMA AKO JE BILO NAPADA, ALI... Vučić se oglasio povodom incidenata na njegovoj zakletvi

Politika -

Predsednik Aleksandar Vučić osudio je napade na novinare i izvinio se svim novinarima koji su na jučerašnjim skupovima u Beogradu bili vređani ili napadnuti.

Vučić je u obraćanju novinarima u Pančevu, odgovarajući na pitanja, rekao da ne zna da li su neki novinari bili napadani i zamolio ih, ako jesu, da prime njegovo izvinjenje.

Kako je rekao izvinjava se u ime onih koji su provocirali na tim skupovima i posebno novinarima koji su hteli da te provokacije snime, "čak i onima koji su bili tu nezakonito a želeli da se sukobljavaju sa onima koji su tu bili zakonito."

Predsednik Srbije je rekao da treba objasniti i to da su svi koji su dolazili na skup da provociraju one koji su se zakonito prijavili krivi za svaki incident.

On je naveo da je ukoliko je bilo ko od medijskih radnika napadnut, a u MUP-u ništa nije prijavljeno, to osuđuje i dodao:

"Svaku verbalnu osudu bilo kojeg novinara ja žestoko osuđujem - primite moje izvinjenje i nadam se da se nikada neće ponoviti" poručio je Vučić koji je posebno osudio verbalnu napad na ženu koji po njegovim rečima nije i ne sme da se desi. Podsećamo, novinarka portala Espreso, ali i kolege iz drugih redakcija sprečavane su od strane pristalica SNS da izveštavaju sa skupa u centru grada.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

UkRatko: Da li je Vučić predsednik svim građanima Srbije?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track