(KURIR TV) ZAOŠTRENI TONOVI NA ANDRIĆEVOM VENCU Obradovićeva: SNS zahteva mesto premijera!
Foto: Kurir

Vučić počeo konsultacije sa predstavnicima izbornih lista

(KURIR TV) ZAOŠTRENI TONOVI NA ANDRIĆEVOM VENCU Obradovićeva: SNS zahteva mesto premijera!

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na osnovu Ustava Republike Srbije, počeo je danas konsultacije sa predstavnicima izbornih lista o kandidatu za predsednika Vlade Srbije, a u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu prvi su primljeni predstavnici izborne liste "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje".

Na sastanak kod Vučića došli su predsednici Socijaldemokratske partija Srbije Rasim Ljajić, Partije ujedinjenih penzionera Srbije Milan Krkobabić, Pokreta socijalista Aleksandar Vulin i narodna poslanica Dubravka Filipovski, a delegaciju su predvodili potpredsednica SNS Marija Obradović i šef poslaničke grupe SNS u Narodnoj skupštini Aleksandar Martinović.

Po završetku sastanka, Obradovićeva se obratila predstavnicima medija istakavši, na opšte iznenađenje, da je sastanak protekao "suprotno očekivanjima".

foto: Nebojša Mandić

"Današnji sastanak protekao je vrlo zanimljivo, bilo je možda suprotno očekivanjima, a i disonantnih tonova. Ja sam govorila u ime SNS, kao potpredsednica najveće stranke u Srbiji u ovom trenutku i stranke koja je tri puta uzastupno napravile istorijske rezultate i pobede, i prenela sam stav našeg članstva da na mestu premijera bude neko iz SNS. Gospodin Martinović i ja smo o tome govorili. Gospodin Rasim Ljajić je izneo stav da bi političar, pre nego ekspert, trebalo da bude na čelu nove Vlade. Gospodin Krkobabić je na prvom mestu istakao interes zemlje i ono što su strateška pitanja, i da na čelu Vlade bude neko ko će nastaviti dosadašnju vrstu politike. Gospodin Vulin i gospođa Filipovski su podržali stav da na mestu premijera treba da bude neko iz SNS", objasnila je potpredsednica naprednjaka.

(Kurir.rs/ Foto: Printscreen/Kurir TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track