OŠTRA REAKCIJA SDS ZBOG NOVE FUNKCIJE TOME NIKOLIĆA: Režim prekršio zakon, Vučić da se izvini Tadiću
Foto: Vladimir Milovanović, Zorana Jevtić

SPORNO IMENOVANJE

OŠTRA REAKCIJA SDS ZBOG NOVE FUNKCIJE TOME NIKOLIĆA: Režim prekršio zakon, Vučić da se izvini Tadiću

Politika -

BEOGRAD - Socijaldemokratska stranka (SDS) ocenila je večeras da imenovanje Tomislava Nikolića na mesto predsednika Saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom predstavlja kršenje zakona.

Ta stranka je u saopštenju ocenila da to imenovanje predstavlja samo "jedan u nizu dokaza da za ovaj režim zakon i institucije nemaju nikakav značaj" i da se ponašaju kao da je "država njihovo privatno vlasništvo".

"Vlada u ostavci, odnosno u tehničkom mandatu, po zakonu može da obavlja samo tekuće neodložne poslove, u šta svakako ne spada formiranje nove kancelarije i imenovanje Nikolića na novu funkciju", naveo je SDS, čiji je lider Boris Tadić.

Ta stranka je od tehničkog premijera Ivice Dačića zatražila da objasni javnosti kako to imenovanje Nikolića spada u tekuće neodložne poslove ili da preuzme odgovornost za spremnost da "bahato prekrši zakon". Nikolić je potvrdio ranije danas u Kragujevcu da ga je Vlada Srbije danas postavila za predsednika Nacionalnog saveta za saradnju s Rusijom i Kinom.

Portaprol SDS Konstantin Samofalov je rekao agenciji Beta da je odluka predsedništva SNS da predsednik države i njen lider Aleksandar Vučić odredi budućeg premijer "sasvim normalna, ali da je tu problem "što je Vučić godinama napadao Tadića što je istovremeno i predsednik drzave i predsednik stranke".

Podsetio je i da je i 2012. godine Vučić "ponosno najavljivao da će Nikolić (Tomislav) dati ostavku na mesto predsednika SNS ako postane predsednik države".

"Tako da sada u skladu sa tim pitamo Vučica da li će dati ostavku na mesto predsednika stranke ili se izviniti Tadiću za to sto ga je godinama napadao", naveo je Samofalov.

On je dodao da je "ljudski; grešiti i učiti " ali da "postoji razlika izmedju greške i svesnog obmanjivanja gradjana".

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) SLOBODA MEDIJA NA UDARU: Vučić naredio svim televizijama da se list Kurir cenzu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja