PREDSEDNICA SKUPŠTINE NA LISTI ZA MANDATARA: Maja u igri za premijera!
Foto: Damir Dervišagić

OBRT

PREDSEDNICA SKUPŠTINE NA LISTI ZA MANDATARA: Maja u igri za premijera!

Politika -

Kec iz rukava Gojkovićeva bi mogla da bude Vučićev izbor jer bi se donekle smirio otpor koji vlada u SNS ako budući šef vlade bude iz druge stranke ili nestranački kandidat

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković jedan je od mogućih kandidata za budućeg premijera, saznaje Kurir u vrhu vlasti.

Misterija u vezi sa izborom mandatara za sastav nove vlade, prema rečima predsednika Aleksandra Vučića, biće razrešena do kraja nedelje, kada će se konačno izaći s imenom posle mesec i po dana kalkulisanja, vaganja i spekulacija.

Izvor Kurira otkriva da bi Gojkovićeva mogla da bude upravo taj Vučićev izbor, jer bi se donekle smirio otpor koji vlada u SNS. Posle konsultacija s Vučićem više nije tajna da lider naprednjaka trpi pritisak sopstvene partije da se opredeli za varijantu da premijer bude iz redova SNS.

- Gojkovićeva je odana Vučiću, član je SNS, čime bi se smanjio pritisak stranke. S druge strane, sve je još otvoreno i svi veruju da će Vučić do poslednjeg časa praviti kalkulacije. Od prvobitne ideje da na mesto premijera dođe Ana Brnabić odustalo se zbog odnosa s crkvom, a što se tiče Dačića, Vučića najviše plaši da bi s premijerske pozicije politički ojačao i sebe i svoju stranku, što nije u interesu ni Vučića ni njegovog SNS - kaže izvor našeg lista.

foto: Beta

Politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da je logično što vrh SNS nameće rešenje po kojem bi najjača partija dala premijera.

- Očekivano je da oni, pojedinačno ili kao stranka, šalju takve poruke Vučiću. A i njegovo sagledavanje šire slike ima i te kako smisla. On nastoji da spoji interese partije i Srbije. Bilo je mnogo kandidata, a što se tiče Maje Gojković, meni ona ne deluje dovoljno energično i operativno da bi vodila Vladu Srbije. No, Vučić će o tome odlučiti - ocenjuje Anđelković.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Ko su kandidati za premijera Srbije?

(Kurir.rs/E.K./Foto: Damir Dervišagić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track