(FOTO) ANA BRNABIĆ PREMIJERKA SRBIJE (KURIR TV): Vučić joj poverio mandat za predsednika Vlade!
Foto: Filip Plavčić, Dragana Udovičić

15. po redu mandatar

(FOTO) ANA BRNABIĆ PREMIJERKA SRBIJE (KURIR TV): Vučić joj poverio mandat za predsednika Vlade!

Politika -
1 / 12 Foto: Dragana Udovičić

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštiće ime premijera koji će u narednom periodu biti na čelu nove Vlade Republike Srbije.

Biće to 15. po redu mandatar, od 1990. godine, kada je u Srbiju uvedeno višestranačje.

Poslednjih dana se spekulisalo da najviše šansi da bude novi premijer Srbije imaju: Ana Brnarbić, Ivica Dačić, Miloš Vučević i ministar finasija Dušan Vujović.

foto: Dragana Udovičić

18.02 - Poštovani građani Republike Srbije. Na osnovu člana 112 Ustava Republike Srbije, doneo sam odluku o predlogu kandidata za premijera Srbije. U skladu sa ciljevima i interesima Srbije, uveren sam da donosimo dobre rezultate. Važno je obezbediti jačanje ugleda Srbije kako na Zapadu tako i na Istoku.. Pred Srbijom je dalje jačanje fiskalne odgovornosti... Budući premijer moraće doprineti daljme smanjenju nezaposlenosti i povećanju zaposlenosti. Cilj je supustiti nivo nezaposlenosti na ispod 10 odsto... U skladu sa tim kao kandidata za predsednika Vlade Srbije predlažem Anu Brnabić.

foto: Dragana Udovičić

18.08 - Predsednik Vučić potpisao je zahtev parlamentu da novi mandatar za predsednika Vlade Srbije bude Ana Branbić.

foto: Dragana Udovičić

18.11 - Nova Vlada Srbije imaće dva ministarstva više... Za vikend će biti poznato više informacija. Na pitanje šta je rekla Ana Brnabić povodom informacije da je mandatar rekla je " Hvala predsedniče", donela je poklon sa putovanja. Pričali smo o ciljevima rada buduće Vlade Srbije.

foto: Dragana Udovičić

18.34 - Vladi Srbije želim uspešan rad. Da sačuvaju suficit u kasi.

foto: Dragana Udovičić

18.35 - Povodom ponovnog suđenja Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću pred Haškim tribunalom, Vučić je rekao da je to skandal par ekselans. To je sramota, to rade Srbiji misleći da Srbija neće dignuti glas.

foto: Dragana Udovičić

18.47 - Neslaganja sa izborom Ane Brnabić ima. Promena u vladi biće. Ivica Dačić dobiće šira ovlaštenja.

18.57 - Buduća vlada će funkcionisati kao dobar tim. Dva nova ministarstva nisu kompenzacija za nedobijanje premijerskog mesta, nego poboljšanje rada Vlade Srbije.

( Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track