TRAMP, PUTIN, MERKEL I MAKRON NA INAUGURACIJI VUČIĆA: Ovo je pusti san SNS, a evo ko zaista dolazi!
Foto: Zorana Jevtić, Fonet, Reuters, AP, EPA/Felipe Trueba

Zaobišli ga u širokom luku

TRAMP, PUTIN, MERKEL I MAKRON NA INAUGURACIJI VUČIĆA: Ovo je pusti san SNS, a evo ko zaista dolazi!

Politika -

Mediji kao jednog od najznačajnijih gostiju najavljuju premijera Gabona

Inauguracija Aleksandra Vučića je sve bliža, i pripreme za ovaj glamurozni i veoma skup događaj su pri kraju.

Kako se, međutim, približava rok za pravljenje spiska gostiju, postaje jasno da od prvobitno najavljenog "velika broja svetskih državnika" nema ništa, i da će na svečanost doći samo nekoliko lidera država iz regiona

Dakle, među gostima će sigurno biti predsednici zemalja regiona - Filip Vujanović iz Crne Gore, Kolinda Grabar Kitarović iz Hrvatske i Đorđe Ivanov iz Makedonije.

To je to što se tiče predsednika zemalja. Bugarsku će predstavljati potpredsednica, Ilijana Jotova, a predsednik Rumen Radev je odlučio da preskoči ovaj događaj. Iz Ministarstva spoljnih poslova najavljuju i da na inauguraciju dolaze osobe koje se "tretiraju kao predsednici, iako formalno nemaju status predsednika": šeik Muhamed bin Zajed iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i sin kralja Bahreina, šeik Al-Kalifa. Što se tiče premijera, situacija je slična - dolaze "čak" trojica. Iz Budimpešte Viktor Orban, iz Beča Kristijan Kern i iz dalekog Gabona Emanuel Isoze Ngonde.

Biće tu i izaslanici dva suprotstavljena vojna tabora - ODKB i NATO, piše Politika. Predstavnik ODKB će biti Jurij Hačaturov, generalni sekretar, a ispred NATO Rouz Gotemiler, zamenica generalnog sekretara Alijanse.

SAD i Velika Britanija za sada nisu poslale obaveštenja, odnosno potvrde koga šalju na proslavu inauguracije. (Politika)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Kako bez kvalifikacija SNS kadar dobija direktorsku funkciju?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track