SUKOB: Zbog SMS pretnji gradonačelniku Požarevca izbačen iz SNS
Foto: Kurir

EPILOG SUKOBA LIDERA NAPREDNJAKA U POŽAREVCU

SUKOB: Zbog SMS pretnji gradonačelniku Požarevca izbačen iz SNS

Politika -

Dejan Grujić Gari, zbog pretećih SMS poruka koje je uputio Banetu Spasoviću, gradonačelniku Požarevca, ostao bez partije, oružja i novca

Dejan Grujić Gari, predsednik MZ Drmno, koji je na to mesto došao kao kadar SNS, isključen je iz stranke nakon pretnji koje je putem SMS uputio Banetu Spasoviću, gradonačelniku Požarevca.

Zbog ovih pretnji Grujić je, sklopivši sporazum o priznanju krivice sa tužilaštvom, bio prinuđen da uplati 30.000 dinara u humanitarne svrhe.

Zauzvrat, tužilaštvo je odbacilo krivičnu prijavu zbog ugrožavanja sigurnosti i obustavilo postupak.

Na osnovu te odluke policija mu je iz preventivnih razloga oduzela četiri lovačke puške, koje je legalno posedovao.

Ujedno, pošto je član SNS, protiv Grujića je zbog pretnji prvom čoveku naprednjaka u Požarevcu pokrenut disciplinski postupak.

Na sednici GO SNS, jednoglasno je odlučeno da se Grujić isključi iz stranke. Razlog tome je, kako navode mediji, nepoštovanje stranačkog statuta, kršenje stranačke discipline, kao i ispoljavanja samovolje.

Na istoj sednici, takođe jednoglasno, odlučeno je da se zbog nefunkcionisanja raspusti i Mesni odbor SNS u Drmnu, na čijem je čelu bio Marko Grujić, Dejanov sin.

U samom Drmnu meštani su pozdravili odluku rukovodstva lokalnog SNS i zatražili da Dejana Grujića Garija smene i sa mesta predsednika Saveta MZ Drmno.

Da bi odluka isključenju iz stranke bila pravosnažna i punovažna, treba da je potvrdi Izvršni odbor SNS, a o raspuštanju MO konačnu odluku donosi Okružni odbor.

Kurir / E.K.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Policija zaustavlja demonstrante na Brankovom mostu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track