STAMATOVIĆ: Podržavam protest protiv Vučićeve diktature
Foto: Fonet

PREDSEDNIK INICIJATIVNOG ODBORA ZDRAVE SRBIJE

STAMATOVIĆ: Podržavam protest protiv Vučićeve diktature

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović izjavio je da su današnji protesti protiv diktature, povodom stupanja na dužnost predsednika Aleksandra Vučića, potpuno opravdani.

Stamatović je podsetio da je on i ranije pozivao na udruživanje pravih opozicionih snaga i zajednički nastup u sprečavanju izbornih neregularnosti, pa čak i na bojkot izbornog procesa.

"I tada a i sada naglašavao sam da su poslednji predsednički izbori bili najneregularniji izbori u Srbiji od uvođenja višestranačja pre 27 godina do danas i da je neophodno da se sa tom činjenicom upoznaju domaće i međunarodne institucije", naveo je Stamatović.

On je ponovio da je nužno ostvariti saradnju "prave antivučićevske opozicije" u Srbiji.

Stamatović je podržao sve nezadovoljne građane, političke organizacije, sindikate i nevladine organizacije i izrazio žaljenje što zbog sednice Skupštine opštine Čajetina neće moći da dođe u Beograd i prisustvuje.

Komentarišući nedavno održane predsedničke izbore, Stamatović je ponovio optužbe da su oni bili raspisani na donjoj minimalnoj granici trajanja od 30 dana i da su "jurišni propagandni odredi" Aleksandra Vučića izopštili i diskvalifikovali najmanje pet predsedničkih kandidata.

"Izopštili su i diskvalifikovali najmanje pet predsedničkih kandidata, postavljajući im mete posred čela, sa medijskom zastupljenošću od 92 odsto naspram osam odsto na ostalih deset kandidata, pri čemu je Vučić predstavljen u trostrukoj funkciji: kao premijer Srbije, predsednik Srpske napredne stranke i predsednički kandidat", dodao je Stamatović.

(Kurir.rs/Beta, Foto: Fonet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track