PREDLOG ANE BRNABIĆ O SASTAVU NOVE VLADE STIGAO U SKUPŠTINU: Najveće iznenađenje novi ministar odbrane!
Foto: Zorana Jevtić, Nebojša Mandić

SRBIJA DOBIJA NOVU VLADU

PREDLOG ANE BRNABIĆ O SASTAVU NOVE VLADE STIGAO U SKUPŠTINU: Najveće iznenađenje novi ministar odbrane!

Politika -

BEOGRAD - U Skupštinu Srbije stigao je Predlog odluke o izboru vlade, koji predviđa da nova vlada ima četiri potpredsednika, 18 resora i tri ministra bez portfelja, saznaje Tanjug.

Članovi kabineta buduće premijerke Ane Brnabić bili bi: prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, zatim potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih oslova Nebojša Stefanović, potpredsednik vlade ministar trogivne, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i potpredsednik vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

foto: Nebojša Mandić

Ministar finansija ostaje Dušan Vujović, ministar privrede je Goran Knežević, a miistar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je Branislav Nedimović.

Na čelu novog Ministarstva za zaštitu životne sredine predložen je Goran Trivan, a Aleksandar Antić ostaje ministar rudarstva i energetike.

Ministarka pravde je Nela Kuburović, a Brnabićku bi na mestu ministra državne uprave i lokalne samouprave, po tom predlogu, zamenio Branko Ružić.

Predsednica parlamenta Maja Gojković zakazala je za sutra u 10 sati posebnu sednicu na kojoj će biti birana nova vlada. Mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić na toj sednici predstaviće svoj ekspoze i sastav kabineta.

Ministri Aleksandar Vulin i Zoran Đorđević rotiraće se na ministarskim funkcijama, pa će Vulin biti ministar odbrane, a Đorđević ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Jadranka Joksimović, koja je do sad bila ministarka bez portfelja zadužena za evrointegacije u novoj vladi će biti na čelu Ministarstva za evropske integracije.

foto: Dragana Udovičić

Ministar zdravlja ostaje Zlatibor Lončar, Mladen Šarčević zadržava resor prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Vanja Udovičić ministar omladine i sporta, a ministar kulture i informisanja je i dalje Vladan Vukosavljević.

Kabinet Ane Brnabić imaće i tri ministra bez portfelja: Slavica Đukić Dejanović, Milan Krkobabić i Nenad Popović.

Očekuje se da predsednica parlamenta zakaže sednicu na kojoj mandatarka Brnabić predstaviti svoj ekspoze i birati nova vlada.

VLADA ANE BRNABIĆ: Nenad Popović ministar bez portfelja

ROKADE U NOVOJ VLADI: Đorđević spreman da preuzme ulogu ministra za rad

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Opozicija: Ana Brnabić je Vučićeva maska i ikebana!

(Kurir.rs/Tanjug, Foto: Dragan Kadić, Zorana Jevtić, Nebojša Mandić, Dragana Udovičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track