ČITAOCI KURIRA GLASAJU ZA NAJVEĆU LAŽ VUČIĆA Laž broj 6: Penzije su svetinja, niko ih neće dirati!
Foto: Printscreen, Kurir TV

RASKRINKAVANJE OBMANA

ČITAOCI KURIRA GLASAJU ZA NAJVEĆU LAŽ VUČIĆA Laž broj 6: Penzije su svetinja, niko ih neće dirati!

Politika -

Raskrinkavamo obmane na osnovu kojih je Aleksandar Vučić prevario građane Srbije i tako obezbedio sebi mesto predsednika države

Obmanuo najstarije

Penzije su svetinja, niko ih neće dirati

Aktuelni predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije birao sredstva da se dočepa vlasti, pa je tako u kampanji za vanredne parlamentarne izbore 2014. teško obmanuo najstarije građane - penzionere.

U finišu kampanje Vučić je uveravao javnost da su „penzije svetinja“, te da ih „niko neće dirati“.

LAŽ 6

Kakve god reforme da preduzimamo, šta god da se zbiva, dragi prijatelji, imajte u vidu jednu stvar koju vam garantujem, penzioneri će biti poslednji u čija će prava bilo ko smeti da dira u državi. Bolje s naše grbače da se skida sve što može, a penzionerima nema šta da se uzima

10. mart 2014.

ISTINA 6:

Ovim obećanjem u samom finišu kampanje, mnogi se slažu, Vučić je odneo ubedljivu pobedu na parlamentarnim izborima održanim 16. marta 2014. godine, ali je već sredinom septembra iste godine pogazio svoje obećanje i najavio smanjenje penzija za 10 odsto, što se dogodilo dva meseca kasnije.

Poštovani čitaoci,

Novinarski tim Kurira istraživao je sve laži kojima je Vučić obmanjivao građane Srbije, dajući im lažna obećanja, a na bazi kojih je dobio njihovo poverenje i pobedio na izborima.

Kad smo ustanovili da je maltene svako obećanje bila laž, bili smo šokirani neverovatnom količinom lažnih obećanja koje je izrekao. Od više stotina Vučićevih laži napravili smo uži izbor od 16 najvećih za koje ćete moći da glasate na našem portalu www.kurir.rs i Fejsbuk stranici Kurira.

Ukupno 16 najvećih Vučićevih laži podeljeno je u četiri grupe, a vi ćete na portalu www.kurir.rs i Fejsbuk stranici Kurira u ČETVRTAK, 29. JUNA 2017. u 20 časova moći da glasate za četiri laži svrstane u drugu grupu.

Dve laži sa najviše vaših glasova idu u polufinale zajedno sa dve najveće laži iz preostale tri grupe (iz prve grupe dve laži s najviše vaših glasova bile su: „U 2017. prosečna plata 500 evra“ i „Neću se kandidovati za predsednika“).

Takođe, po dve laži sa najviše glasova u polufinalnim grupama ući će u najuži izbor za NAJVEĆU VUĆIĆEVU LAŽ U SUPERFINALU.

ČITAJTE SVAKOG DANA KAKO JE VUČIĆ LAGAO I DAVAO OBEĆANJA KOJA NIKADA NIJE ISPUNIO. TEKSTOVE O NJEGOVIM LAŽIMA MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU KURIRA, A NA PORTALU WWW.KURIR.RS POGLEDAJTE KAKO JE VUČIĆ OBMANUO GRAĐANE SRBIJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track