BRANISLAV LEČIĆ O UDARU VUČIĆA NA AMG I ALEKSANDRA RODIĆA: Kad neko pravi privatnu državu, iz nje želi da izbaci svakog ko mu ne odgovara
Foto: Fonet

ugrožena sloboda medija

BRANISLAV LEČIĆ O UDARU VUČIĆA NA AMG I ALEKSANDRA RODIĆA: Kad neko pravi privatnu državu, iz nje želi da izbaci svakog ko mu ne odgovara

Politika -

Branislav Lečić je povodom brutalnih napada na AMG i Aleksandra Rodića izjavio da ćemo, ako se ovako nastavi, svi postati robovi:

- Vrlo jednostavno. Kad neko pravi privatnu državu sasvim je prirodno da izbacuje sve one iz svoje države koji mu ne odgovaraju ili imaju svoje stavove i mišljenja a njemu se ne dopadaju. Mi smo to dozvolili. Ako mu i dalje budemo dozvoljavali mi ćemo zaista postati pravi robovi. Više nam nije potreban zapad, bićemo robovi svoga feudalca.

Naravno da je sloboda medija ugrožena već odavno. Ovo je samo eskalacija onoga šta se dešavalo. Ako se slobodni stav medija svodi na to da li smo uz vlast ili ne, onda naravno da slobode medija nema. A ako je moguće potplatiti kako ljude tako i medije da pevaju onu pesmu koju vlastodržac, hoće onda se nameće pravilo da se novcem može vladati. A to je valjda dokaz koliko smo svi mi zajedno korumpirani i potkupljivani.

Mislim da čovek mora da se izbori za slobodu. I da bez slobode ne možeš da se ostvariš ni kao čovek, ni kao pojedinac, ni kao društvo, rekao je Branislav Lečić.

Podsetimo, pre samo 15 dana, "Adrija medija grupa" (AMG) Aleksandra Rodića i sve firme u vlasništvu porodice Rodić dobile su zvanična uverenja od Poreske uprave Ministarstva finansija Republike Srbije da su izmirile sve obaveze koje su u nadležnosti Poreske uprave.

foto: Kurir

"Adrija medija grupa" je od 2012. godine dosad platila 1.628.473.710 dinara na ime raznih poreza Republici Srbiji.

AMG i sve kompanije koje posluju u okviru njega takođe su dobili i uverenja od Sekretarijata za javne prihode Gradske uprave Grada Beograda da su sva potraživanja izmirena sa 9. junom 2017, a onda se pojavio izmišljeni dug od 6.889,24 dinara za period od 1. do 30. 9. 2014. koji je narastao do neverovatnih 2.152.946,64 dinara.

Umesto da odgovori na kritike iznete u našim medijima, diktator Aleksandar Vučić ih ne demantuje, jer su istinite, već zamenom teza pokušava da nas predstavi kao milionske dužnike i time stvori uslove za naše nesmetano gašenje. Po ekspresnom postupku izmišljen je fantomski, nepostojeći dug AMG iz 2014. i 2015. godine, a kamata je određena - odokativno.

Kao primer navodimo konkretne slučajeve finansijske zloupotrebe: izmišljeni dug od 6.889,24 dinara za period od 1. do 30. 9. 2014. narastao je do neverovatnih 2.152.946,64 dinara. Vučić je naredio ljudima u Poreskoj upravi da izmisle još desetine lažnih dugovanja u visini od po svega nekoliko hiljada dinara, koja su volšebno narasla do milionskih iznosa.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VANREDNE VESTI: Diktator i njegovi saradnici prete distributerima lista Kurir!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja