RODOLJUB ŠABIĆ ODGOVORIO VUČIĆU: Komentar je sasvim nekorektan i neprimeren ulozi predsednika
Foto: Fonet, Foto: Fonet

jarbol

RODOLJUB ŠABIĆ ODGOVORIO VUČIĆU: Komentar je sasvim nekorektan i neprimeren ulozi predsednika

Politika -

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić izjavio je da je zaprepašćen što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "neosnovano diskvalifikovao njega lično i, što je mnogo bitnije, instituciju koju predstavlja".

„To je sasvim nekorektno i neprimereno ustavnoj poziciji i ulozi predsednika“, navodi Šabić u pisanoj izjavi, povodom kritika koje mu je Vučić, na konferenciji za novinare, uputio zbog "njegovog ličnog stava" o podizanju 120 metara visokog jarbola sa velikom srpskom zastavom.

Vučić je, navodi Šabić, o njemu rekao da "oni koji ništа ne rаde, znаju sаmo dа kritikuju".

„Na društvenoj mreži Tviter sam, povodom namere, da se 200 miliona dinara potroši za podizanje jarbola u Beogradu otvorio anketu sa ponuđenim opcijama - prihvatljiva je, nije prihvatljiva, besmislena je“, rekao je Šabić, dodajući da se velika većina opredelila se za ovu poslednju.

foto: N1 Printscreen

"Odаvno je evidentnа i sve je izrаzitijа spremnost i potrebа predsednikа dа totаlno subjektivno, bez kriterijumа, brаni sebi bliske ljude, čаk i u situаcijаmа kаd postoje, nаjblаže rečeno, sumnje dа su ti ljudi u sukobu sа zаkonom, а dа, što je još gore, istovremeno vređа i omаlovаžаvа svаkog ko se usudi dа iznese bilo kаkvo mišljenje koje nije u potpunoj, servilnoj sаglаsnosti s njegovim", naveo je Šabić.

Šabić kaže da postoji nešto mnogo nekorektnije od predsednikovog "osionog stava prema njegovom mišljenju ili mišljenju većine građana". To je ekstremno nekorektna insinuacija da oni koji su protiv ideje sa jarbolom koji košta 200 miliona, imaju nešto "protiv srpske zastave", kaže Šabić.

„Našu zastavu sasvim sigurno ne volim i ne poštujem ništa manje nego predsednik, ali mislim da ne mora da visi sa jarbola, umesto koga se, na primer, može kupiti magnetna rezonanca za neku zdravstvenu ustanovu, neku bolnicu, ili nešto slično, smisleno“, napominje Šabić.

„O potrebi da se nacionalni simboli koriste na tužno ekstravagantan način, mislim isto što je pre više od 150 godina mislio dobri Jovan Sterija Popović i sjajno opisao u svojim Rodoljupcima“, istakao je Šabić.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: AMG platio porez, evo i dokaza!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja