HIT Bečić opet lupao: Ana Brbanić, ovaj, Brnanić
Foto: Nebojša Mandić, Fonet/Nenad Đorđević

Naprednjaci ponovo oduševljavaju

HIT Bečić opet lupao: Ana Brbanić, ovaj, Brnanić

Politika -

Poslanik SNS tokom rasprave o Vladi nekoliko puta pogrešno izgovorio ime premijerke, iako je sve vreme čitao sa papira

Narodni poslanik SNS Igor Bečić, bivši potpredsednik parlamenta, novi je kralj lapsusa! Da se s razlogom našao na tronu odvala, svrgnuvši tako Zorana Babića, potvrdio je pre dva dana na sednici Skupštine Srbije, kada je novopečenu premijerku Anu Brnabić prekrstio i nekoliko puta je oslovio sa „Brbanić“ i „Brnanić“.

Da stvar bude još gora, Bečić, koji se proslavio hitovima „mortadela“ i sineopsis“ (vidi antrfile), premijerkino ime pogrešno je izgovorio iako je sve vreme dok je govorio čitao sa papira. Sve se ovo dešavalo tokom rasprave o izboru nove vlade.

Pauze i mrmljanje

- Propali dosovski kandidat Saša Janković optužio je mandatarku za sastav Vlade Srbije Anu Brbanić... - izgovorio je Bečić mrtav hladan, verovatno nesvestan koliko se izblamirao. Potom je još jednom pogrešno oslovio premijerku, ali ovaj put ju je još jednom prekrstio.

- Mogu da kažem da bezrezervno podržavam odluku predsednika da predloži gospođu Anu Brnanić za...

Poslanik naprednjaka u svom stilu je nastavio izlaganje, a premijerkino prezime i dalje je izgovarao nesigurno - sa dramskim pauzama, ili bi ga samo promrmljao, isto kao i pojedine „složenije“ reči.

Tu njegovim gafovima nije bio kraj, jer je u jednom trenutku zaboravio čak i da je Aleksandar Vučić izabran za predsednika države, te ga je nazvao premijerom.

I za Vučića omašio

- Navikli smo, za ovih dvadesetak dana, od jednih novina, od Kurira, veoma velike laži u pravcu predsednika Vlade gospodina Vučića... - rekao je Bečić kao iz topa.

Njegovo naočigled neuko čitanje ostavilo je jak utisak i na poslanika DS Balšu Božovića, koji je tvitnuo:

- Ali Igor Bečić, koji ne ume da čita. Hit.

Sanja Đurić

Biseri za pamćenje

PROSLAVILA GA „MORTADELA“

Bečić se sa svojim biserima proslavio dok je bio potpredsednik parlamenta u prethodnom sazivu. Ostaće upamćena njegova izjava iz 2015. godine, kada je italijanskog predsednika Serđa Matarelu nazvao po poznatoj salami i izgovorio Đorđo Mortadela. Briljirao je i u raspravi s Borkom Stefanovićem, tada poslanikom DS, kada je više puta upotrebio nepostojeću reč „sineopsis“ umesto sinopsis.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track