DRAGAN ŠUTANOVAC: Vučić gasi medije kao 90-tih kada je bio ministar informisanja
Foto: Fonet

VEĆ VIĐENO

DRAGAN ŠUTANOVAC: Vučić gasi medije kao 90-tih kada je bio ministar informisanja

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac, ocenio je danas da nelegalno rešenje koje je "Adrija medija grupa" dobila od Poreske uprave, u kome nisu navedeni podaci o eventualnom dugu i vremenu blokade računa, pokazuje želju režima da uguši svaku mogućnost kritike:

- Represivni aparat Vučića nastavlja da vrši pritisak na Adrija medija grupu, ne iz razloga problematičnog finansijskog poslovanja već iz želje da se u Srbiji uguši svaka mogućnost za kritiku režima i predsednika SNS!

Pošto je satanizovao opoziciju, poništio institucije, zloupotrebio ministarstva sile sad ide korak dalje i pokušava da ugasi medije koji mu nisu po volji! Ovo je matrica već viđena 90-ih, kada je ministar informisanja bio upravo Vučić, rekao je Šutanovac za Kurir.

Režim Aleksandra Vučića je danas nakon 25 dana neprekidnih napada i pritisaka preko poreske inspekcije, brutalnim napadom i zloupotrebom ovlašćenja izvršne vlasti bez ikakvog pravnog osnova blokirao sve račune "Adrija medija grupe".

Poreska uprava nije utvrdila nikakvu poresku obavezu AMG, niti je u rešenju o privremenoj meri navela da bilo kakav budući porez može biti utvrđen.

Takođe, Poreska uprava nije navela nijednu okolnost iz koje proizilazi da eventualno utvrđeni porez neće biti plaćen.

(Kurir.rs, Foto: FoNet)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Vučić hoće da UNIŠTI KURIR, blokirani računi Adrija medija grupe!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track