STRAHOVLADA NAPREDNJAKA U SMEDEREVSKOJ PALANCI Snežana Petrović: Strah me je da izađem iz kuće
Foto: Printscreen

POKUŠAVAJU DA SE ODRŽE NA VLASTI

STRAHOVLADA NAPREDNJAKA U SMEDEREVSKOJ PALANCI Snežana Petrović: Strah me je da izađem iz kuće

Politika -

Zastrašivanje: Ispred moje zgrade je bio parkiran džip sa zatamnjenim staklima, plašim se, kaže bivša odbornica Srpske napredne stranke Snežana Petrović

U Smederevskoj Palanci odloženo je održavanje vanredne sednice na kojoj je opozicioni blok, predvođen Demokratskom strankom, nameravao da uz novoformiranu većinu preuzme vlast od Srpske napredne stranke.

Na sednici se, međutim, nije pojavio nijedan član SNS, uključujući i dva odbornika koja su iz te stranke istupila i pridružila se opoziciji. U DS tvrde da su odbornici tada oteti i zatvoreni u karantin kako bi se sprečila smena vlasti. Od 49 odbornika u Skupštini Smederevske Palanke, na zakazanoj sednici pojavilo se samo 24, i to opozicionih. Za većinu u opštinskom parlamentu potrebno je 25 poslanika, koliko je opozicioni blok predvođen DS imao do pre nekoliko dana. Naime, šest odbornika SNS napustilo je vladajuću većinu i priključilo se opoziciji.

Zastrašeni odbornici

Četvoro od tih šest odbornika pričaju isto - pošto su dali potpise opoziciji u Smederevskoj Palanci, pojavilo se tridesetak nepoznatih muškaraca, koji su ih pratili, pozivali ih telefonom, pretili im, čak ih i fizički maltretirali. Samo jedna odbornica je smela da stane pred kamere. Ostali su zastrašeni.

- Ispred moje zgrade prvog dana je bio parkiran džip sa zatamnjenim staklima i posle toga neprestano kruže tuda. Svakog dana se plašim da izađem iz kuće i ne izlazim sama - rekla je za televiziju N1 bivša odbornica naprednjaka Snežana Petrović.

Nekoliko dana pošto je dao potpis opoziciji, jedan od odbornika je odustao od bavljenja politikom i predao svoj mandat. Međutim, opozicioni blok je i bez njega imao potrebnu većinu. Tada je, kako tvrde, u centru Smederevske Palanke parkiran autobus u koji su, navodno, uvođeni odbornici SNS. Tu priču je za N1 potvrdilo petnaestak građana, ali je od svih njih samo jedan smeo da stane pred objektiv.

- Videli smo možda da nisu baš svojom voljom ulazili u autobuse. Bilo je tu još nekoliko automobila s tablicama koje nisu bile lokalne, zatamnjenih stakala, ljudi koji su bili u njima verovatno su primorali te ljude da uđu - kaže očevidac Aleksandar Pavlović.

Predsednik ćuti

Predstavnici opozicije tvrde da imaju dokaze za to da su odvedeni u karantin, u hotel u Kovačici.

Sednica nije ni održana, a na njoj se nije pojavio ni predsednik Skupštine, niti bilo ko od opštinskih vlasti. Oni već danima ne odgovaraju ni na pozive ni na poruke.

foto: Stefan Jokić

Radoslav Milojičić

OTETI ZBOG SEDNICE

Vanredna sednica Skupštine Smederevske Palanke koju je inicirala opozicija, sa DS na čelu, nije održana jer su naprednjaci navodno kidnapovali dvoje odbornika koji su bili spremni da glasaju za smenu lokalne vlasti, ali i nekoliko njih za koje nisu bili sigurni kako će glasati, tvrdi funkcioner DS Radoslav Milojičić Kena.

- Niko nije znao gde su nestali Biljana Vasiljević i Mioljub Radovanović, koji su izašli iz SNS kao samostalni odbornici i koji su bili spremni da glasaju za smenu vlasti - tvrdi Milojičić.

Kurir / Ekipa Kurira

Foto: Printscreen, Stefan Jokić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track