PREMIJERKA PODELILA ZADATKE: Slavici natalitet, Popoviću inovacije, Krkobabiću razvoj
Foto: Damir Dervišagić, Dragan Kadić, Nemanja Pančić

ANA BRNABIĆ DONELA ODLUKU O ZADUŽENJIMA

PREMIJERKA PODELILA ZADATKE: Slavici natalitet, Popoviću inovacije, Krkobabiću razvoj

Politika -

Slavica Đukić Dejanović biće zadužena da prati stanje, predlaže mere i učestvuje u koordinaciji aktivnosti u oblasti demografske i populacione politike

Premijerka Ana Brnabić potpisala je odluke kojima se ministrima bez portfelja određuju zaduženja, objavljeno je u Službenom glasniku od 14. jula.

Slavica Đukić Dejanović biće zadužena da prati stanje, predlaže mere i učestvuje u koordinaciji aktivnosti u oblasti demografske i populacione politike, a naročito za razvoj i primenu posebnih programa demografske politike u oblastima na teritoriji Srbije sa niskom stopom nataliteta.

Nenad Popović zadužuje se da prati stanje, predlaže mere i učestvuje u koordinaciji aktivnosti u oblasti inovacija i tehnološkog razvoja, koje podrazumevaju sve aktivnosti usmerene na primenu naučnih saznanja, tehničkih i tehnoloških znanja, inventivnosti i pronalazaštva.

Zaduženje Milana Krkobabića biće da prati stanje, predlaže mere i učestvuje u koordinaciji aktivnosti u oblasti regionalnog razvoja južnog dela Srbije, a naročito za Nišavski, Toplički, Pirotski, Jablanički i Pčinjski okrug.

Kurir / R. K.

Foto: Damir Dervišagić, Dragan Kadić, Nemanja Pančić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track