DAČIĆ OPTUŽIO: Tadić mi pretio hapšenjem
Foto: Marina Lopičić

ŽESTOKO ZARATILI STARI ZNALCI

DAČIĆ OPTUŽIO: Tadić mi pretio hapšenjem

Politika -

Rekao mi je preko saradnika da ću biti srpski Sanader. Oni hapse ljude i kažu: „Optuži onog gore i slobodan si“, misleći na mene, naravno

Šef diplomatije i lider SPS Ivica Dačić tvrdi da je policiju, dok je on bio ministar, kontrolisao Boris Tadić, koji je tada bio šef države i njegov koalicioni partner.

On je ispričao intrigantne detalje iz ove političke ljubavi SPS i DS, između ostalog i to da mu je Tadić pretio da će proći kao Ivo Sanader, procesuirani hrvatski premijer. Za to su mu služili snimci Dačića sa Mišom Bananom, odnosno Rodoljubom Radulovićem, koji je sarađivao sa narko-klanom Darka Šarića.

Ko se mačem služi...

- Rekao mi je preko svojih saradnika da ću biti srpski Sanader ako odem s Vučićem. Policiju je kontrolisao kabinet Borisa Tadića. Ništa nije rađeno bez konsultacija s njima. Oni hapse ljude i kažu: „Optuži onog gore i slobodan si“, misleći na mene naravno. Ali ko se mačem služi od mača će i poginuti. Treba da se plaše oni koji su radili protiv mene, a sve ih je manje - ispričao je Dačić u „Ćirilici“ na televiziji Hepi.

Tadić za Kurir kaže da Dačić očajnički pokušava da „besmislenim neistinama promeni sliku o sebi u javnosti“.

Tragikomično

- Naravno da to nije istina, ali je komična kontradiktornost onoga što on govori. Istovremeno tvrdi da nema ničeg spornog na tom snimku ni u njegovom kontaktu sa Mišom Bananom, ali i da sam ga time držao u šaci. Pa kako bih ga držao u šaci tim snimcima ako oni ne dokazuju ništa - poručuje bivši predsednik Srbije.

On se pita i zašto lider SPS, ako je zaista istina to što priča, nije izneo tu istinu pre nego što su snimci dospeli u javnost.

- Pokušajem odbrane ovom neistinom, Dačić zapravo priznaje da je on činio nešto za šta bi neko mogao da ga drži u šaci. Dačićeve izjave su prepune kontradiktornosti i očigledno je da je reč samo o neveštom pokušaju prebacivanja odgovornosti. U istoj emisiji se hvali kako je šest godina bio uspešan ministar policije i istovremeno govori da nije imao nikakav uticaj na taj sektor - kaže Tadić.

foto: Printscreen

O svojoj strasti

I OD ANE TRAŽIM DOZVOLU ZA PEVANJE

Dačić je rekao da za svako pevanje pred svetskim zvaničnicima traži dozvolu od premijera, ranije od Vučića, a na poslednjem nastupu u Trstu od nove premijerke Ane Brnabić.

- Ona me je još i pohvalila da sam stub regionalne stabilnosti. Čak je i inteligentno nastupila i rekla da mogu da pevam, ali da dobijemo nešto za to. Da ne pevam za džabe. Da dobijemo središte transportne zajednice ili tako nešto - ispričao je Dačić kako je pevao Angeli Merkel, Emanuelu Makronu, Ediju Rami i ostalim državnicima.

Kurir / E.K.

Foto: Marina Lopičić, Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track