ŽIVKOVIĆ: Logično je da će Fijat otići naredne godine zbog ugovora i ponašanja aktuelne vlasti
Foto: Dragana Udovičić

ŽIVKOVIĆ: Logično je da će Fijat otići naredne godine zbog ugovora i ponašanja aktuelne vlasti

Politika -

Predsednik Nove stranke Zoran Živković ocenio je danas da je logično očekivati da sledeće godine, kada istekne ugovor, italijanska kompanija Fijat napusti Srbiju. Živković je u Skupštini Srbije novinarima rekao da je to posledica lošeg ugovora, ali i ponašanja aktuelne vlasti.

"Propuštena je prilika da u proteklih pet godina taj ugovor bude popravljen", rekao je Živković. Kao jedan od problema zbog koje bi ta kompanija mogla da ode, on je naveo obećanje dato Fijatu da će autoput od Batočine do Kragujevac biti završen, ali je to i dalje daleko od realizacije.

Poslanik vladajuće većine Marijan Rističević izjavio je da, čak i ako Fijat ode iz Srbije to ne treba da bude neka velika tragedija, ali da bi to bio gubitak na koji Srbija u ovom trenutku nije spremna.

"Očekujem da će se naći neko rešenje", rekao je Rističević i dodao da kada je reč o subvencijama države treba pronaći meru koja će biti prikladna donosiocima kapitala, uz istovremeno poštovanje prava radnika. Rističević je ukazao da je ugovor sa Fijatom sklopljen u vreme prethodne vlasti a da ga danas kritikuju oni koji to zaboravljaju.

(Kurir.rs/Beta)

Foto Dragana Udovičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Sramota! Direktorka Poreske uprave prima tri plate, 500.000 mesečno!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track