VUČIĆEVE NEPRISTOJNE PONUDE POLITIČARIMA: Tužilaštvo treba da ispita pokušaj trgovine uticajem
Foto: Beta

STRUČNA JAVNOST O STAMATOVIĆEVIM TVRDNJAMA

VUČIĆEVE NEPRISTOJNE PONUDE POLITIČARIMA: Tužilaštvo treba da ispita pokušaj trgovine uticajem

Politika -

Tužilaštvo bi, osim navoda čelnika Čajetine, trebalo da ispita i tvrdnje Velimira Ilića, kao i Dragana Šutanovca

Tvrdnjama Milana Stamatovića, lidera Zdrave Srbije, da su mu predstavnici Aleksandra Vučića, navodno, svojevremeno nudili novac i nekretnine kako bi se povukao sa mesta gradonačelnika Čajetine i prešao u SNS, trebalo bi da se pozabave i nadležne državne institucije, slažu se sagovornici Kurira.

ŠUTANOVAC OTKRIVA PODMUKLU PONUDU: U ime Vučića su mu nudili da izađe iz DS i osnuje novu stranku

Tužilaštvo bi, osim Stamatovićevih navoda, moralo da ispita i tvrdnje Velimira Ilića, lidera Nove Srbije, kao i Dragana Šutanovca iz DS, koji su takođe javno progovorili o tome kako su im Vučić i njegovi saradnici davali nepristojne ponude.

VELIMIR ILIĆ IZNOSI ŠOKANTNE OPTUŽBE: Vučić mi nudio 600.000 evra da napustim politiku!

Zlatko Minić iz organizacije „Transparentnost Srbija“ kaže za Kurir da ovo liči na pokušaj trgovine uticajem.

- To je nešto za šta bi tužilaštvo moralo da se zainteresuje po službenoj dužnosti, s obzirom na to da su tvrdnje iznete javno. Kad god se iznose neke optužbe koje ostanu neispitane, stvara se negativna atmosfera i loš osećaj kod građana da sistem ne funkcioniše - kaže Minić i postavlja pitanje zbog čega se ljudi koji tvrde da im je nuđen novac nisu odmah obratili nadležnim organima.

- Postoje procedure kad je u pitanju uticaj na političke funkcionere. Ukoliko postoje elementi krivičnog dela, onda se slučaj prijavljuje tužilaštvu, ukoliko ih nema, tu je Agencija za borbu protiv korupcije - ističe Minić.

S druge strane, Zorana Mihajlović, stala je u odbranu Vučića.

- Verovatno da Stamatović polazi od sebe kad kaže da mu je neko u Vučićevo ime nudio stanove i novac. Njegova izjava predstavlja nedopustiv pritisak na rad državnih organa koji istražuju slučajeve nelegalne gradnje na Zlatiboru i sumnje da se pere novac u građevinskim poslovima na toj planini - rekla je ona.

Milan Stamatović

BAŠANOVIĆ JE SVEDOK

Milan Stamatović rekao je da Mihajlovićeva „izigrava portparola predsednika“, te da „komentariše stvari o kojima ništa ne zna, a ona nije ni pomenuta“.

- Da zaludan pop i jariće krsti, dokazuje ministarka opšte prakse Zorana Mihajlović. Umesto da se bavi svojim poslom, brani ga od mene, iako ga ja nigde nisam ni napao, osim što sam rekao da mi je nudio da pređem u SNS, što može da posvedoči i njegov prijatelj Zoran Bašanović.

Kurir / E.K.

Foto: Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track