PREGOVORI S FIJATOM Ana Brnabić: Moramo da nađemo zajedničko rešenje
Foto: Fonet

SASTANAK ŠTRAJKAČA, UPRAVE FIJATA I VLADE SRBIJE

PREGOVORI S FIJATOM Ana Brnabić: Moramo da nađemo zajedničko rešenje

Politika -

Predstavnici „Fijata“ razmotriće opcije za obezbeđivanje nadoknade za radnike koji ostaju prekovremeno u toku noći

Pošto je juče prva smena u fabrici „Fijat Krajsler automobili“ počela sa radom, posle gotovo tri nedelje štrajka, u zgradi Vlade Srbije započeli su pregovori između zaposlenih u toj kompaniji, menadžmenta i predstavnika Vlade.

Premijerka Ana Brnabić, koja učestvuje u pregovorima, zahvalila je učesnicima na razumevanju i dolasku za pregovarački sto, ali pre svega radnicima na odluci da prekinu štrajk i nastave s proizvodnjom. Ona se zahvalila i rukovodstvu kompanije na otvorenoj komunikaciji u prethodnom periodu.

- Problem uvek može da iskrsne, ali je važno da se na vreme razgovara o tome i zajednički pronađe rešenje - rekla je Brnabićeva.

Predstavnici „Fijat Krajsler automobila“ izrazili su tokom jučerašnjih pregovora spremnost da se formira posebna komisija koja bi analizirala sve procese rada u toj fabrici radi eventualne optimizacije poslovanja i ispravljanja svih mogućih nedostataka. U radu te komisije može da učestvuje i predstavnik štrajkačkog odbora kragujevačke fabrike.

Takođe, predstavnici „Fijata“ razmotriće opcije za obezbeđivanje nadoknade za radnike koji ostaju prekovremeno u toku noći.

Govoreći o mogućnostima za povećanje plate i isplate bonusa efikasnosti, premijerka Ana Brnabić apelovala je na obe strane da se u narednim danima razgovara o svim mogućim opcijama koje bi bile na zadovoljstvo svih.

U ime Vlade Srbije, pored premijerke, pregovorima su prisustvovali i ministri privrede i rada Goran Knežević i Zoran Đorđević, u ime kompanije „Fijat“ generalna direktorka Silvija Verneti, a u ime zaposlenih predsednik štrajkačkog odbora Zoran Marković.

Kurir / E. K.

Foto: Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track