ŠABIĆ: Poziv da podnesem ostavku je pritisak na nezavisne institucije!
Foto: Kurir

ODGOVOR MAJI GOJKOVIĆ

ŠABIĆ: Poziv da podnesem ostavku je pritisak na nezavisne institucije!

Politika -

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić izjavio je danas da poziv predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković da podnese ostavku na mesto poverenika doživljava kao pritisak na nezavisne institucije.

Šabić je novinarima u Skupštini posle sednice odbora na kojoj je podnosio izveštaj, rekao da ne razume šta je nejasno u njegovim izjavama o kandidaturi za gradonačlenika, kada je više puta na novinarska pitanja već odgovorio da o tome nije razmišljao.

"Ne razumem argumente, o čemu se zapravo radi. Šta u tim mojim izjavama nije jasno? Na više novinarskih pitanja povodom predloga i sugestija da se kandidujem za gradonačelnika sam rekao da o tome još nisam razmišljao. Izgleda da predsednica čita moje misli ili bolje od mene zna da li ću biti ili ne kandidat za gradonačelnika", rekao je Šabić.

On je napomenuo i da nije prvi put da Maja Gojković zloupotrebljava funkciju predsednice Skupštine i o njemu iznosi neistine.

"To je već jednom uradila grubo pričajući o mojoj plati kao dvostruko većoj, a da posle nije našla snage da se čak ni izvini kada su je mediji uhvatili u laži", kazao je Šabić.

On je kazao i da ne vidi da su njegove izjave o izbornim rezultatima političke.

"Te ideje, da je politička izjava komentarisati izborne rezultate i to koliko je na predsedničkim izborima dobio Vučić a koliko opozicija je nonsens. Izgleda da bi Gojković volela atmosferu u kojoj svi ćute", kazao je Šabić.

Ranije danas sa skupštinske govornice Gojković je pozvala Šabića da podnese ostavku i krene u kampanju za gardonačelnika Beograda, a povodom natpisa u medijima o njegovoj kandidaturi i njegovim izjavama koje je davao za medije na tu temu.

Kurir.rs/Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Da li će Tužilaštvo istražiti Vučićevu ulogu u paljenju američke ambasade?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track