NUNS i NDNV: Javni tužilac da sasluša Aleksandra Vučića
Foto: Dragana Udovičić

ZAJEDNIČKO SAOPŠTENJE

NUNS i NDNV: Javni tužilac da sasluša Aleksandra Vučića

Politika -

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) ocenili su danas da nadležno tužilaštvo po službenoj dužnosti treba da sasluša predsednika Srbije Aleksandra Vučića jer je u televizijskom gostovanju izneo saznanja o krivičnom delu koje se goni po službenoj dužnosti.

"Tužilaštvo je dužno da od njega zatraži dodatne informacije o krivičnom delu iz člana 343, Izazivanje panike i nereda, kao i drugim krivičnim delima za koje postoji sumnja da su izvršeni, pošto je istakao da su pojedina 'medijska udruženja' dobijala novac da bi vodili kampanju povodom nelegalnog rušenja u Savamali", navodi se u zajedničkom saopštenju ta dva udruženja.

NUNS i NDNV smatraju da je Vučić dužan i sam da javnosti saopšti ko je, od koga, u koje vreme i u kojem iznosu dobijao sredstva i da preuzme odgovornost za to što je izgovorio.

"Plašimo se, medjutim, da Vučić i ovog puta iznosi neistine, da ponovo zloupotrebljava režimske medije i svoju funkciju da bi napadao i difamirao one koje proglašava političkim protivnicima i da bi dodatno ugrožavao medijske slobode u Srbiji. Ukoliko je govorio neistinu, Vučić je izvršio krivično delo", dodala su ta dva medijska udruženja.

(Kurir.rs/Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURUR VESTI UŽIVO: Potvrđeno pisanje Kurira o reketu naprednjaka!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track