DAČIĆ ODBRUSIO PREDSEDNIKU LDP: Čedo, jači sam s flasterom nego ti sa megafonom!
Foto: Marina Lopičić

RAT

DAČIĆ ODBRUSIO PREDSEDNIKU LDP: Čedo, jači sam s flasterom nego ti sa megafonom!

Politika -

Lider LDP Čedomir Jovanović zatražio je juče od predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić da momentalno stave tačku na ponašanje ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i njegove navode o podeli Kosova i da mu „stave flaster na usta“.

Dačić mu na to nije ostao dužan, poručivši mu da je i tako jači od njega.

- Tako on vidi dijalog. Ja sam jači s flasterom preko usana nego on sa megafonom. Izvinjavam se što sam mu omeo letovanje na hrvatskim ostrvima, a mislio je da je sve već gotovo, da priznajemo Kosovo - rekao je Dačić za Kurir.

Prethodno je Jovanović kazao:

- LDP insistira da vlast svom ministru Dačiću stavi „flaster na usta“ i tako ga zaustavi u promovisanju podele Kosova, koja za sobom vuče ideju podele na jugu Srbije, u Bosni i Hercegovini, Makedoniji i na kraju u Vojvodini i u Sandžaku.

Jovanović je kazao da je besmisleno verovati u dijalog i dogovor koji je neophodan dok Dačić „dobošari“ o podeli Kosova kao u najbolja vremena Slobodana Miloševića, Vojislava Koštunice i Borisa Tadića:

- Svaki put je to krvavo politikantstvo njemu dizalo rejting, a zemlju dublje guralo u živo blato, i svaki put bi Dačić podvio rep, izmičući stolicu onima iznad sebe koji su morali da vise, Miloševiću posle 5. oktobra, Koštunici 2008, a Tadiću 2012.

Kurir / R. K.

Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track