ŽIVKOVIĆ O ODLUCI JANKOVIĆA: Ne komentarišem dešavanja u drugim strankama
Foto: Zorana Jevtić

Obustavljeni planovi o izbornoj saradnji sa DS

ŽIVKOVIĆ O ODLUCI JANKOVIĆA: Ne komentarišem dešavanja u drugim strankama

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Nove stranke Zoran Živković danas nije želeo da komentariše odluku Pokreta slobodnih građana (PSG) Saše Jankovića da obustavi planove o izbornoj saradnji s Demokratskom strankom (DS), istakavši da je to njegov principijelan stav.

"Mislim da nije moje da komentarišem dešavanja u drugim političkim strankama i subjektima, i to je moj principijelan stav", rekao je Živković .

foto: Nebojša Mandić

Upitan o stavu PSG sa aspekta učešća opozicije na predstojećim beogradskim izborima, bivši premijer Srbije je kratko odgovorio da je kandidat Nove za gradonačelnika Beograda Vesna Rakić Vodinelić. Naveo je i da su uz Rakić Vodinelićeva za te izbore zaduženi i potpredsednici stranke Aleksandar Stanković i Mira Petrović i v. d. predsednika Gradskog odbora Aris Movsesijan.

PSG je saopštio juče da obustavlja planove o izbornoj saradnji sa DS zbog toga što je predsednik DS Dragan Šutanovac "javno ponudio Aleksandru Vučiću saradnju na izmenama Ustava". DS je potom saopštila da nema nameru da vodi debatu u medijima s bilo kim iz opozicije, pa ni s Jankovićem.

foto: Fonet

Dodala je da bezuslovno podržala Jankovića na predsedničkim izborima verujući da dele iste vrednosti, a da on tim saopštenjem o prekidu saradnje zbunjuje gradjane i šteti celoj opoziciji pred izbore u Beogradu.

Beogradski izbori u redovnom terminu trebalo bi da budu održani u martu iduće godine, ali pojedini mediji najavljuju mogućnost da će, kao vanredni parlamentarni, biti raspisani u 2017.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track