SRPSKA AMBASADA TRAŽI POJAČANE MERE BEZBEDNOSTI: Srpske diplomate u Skoplju hitno povučene na konsultacije u Beograd!
Foto: Printscreen Faktor.ba

HITNA ODLUKA

SRPSKA AMBASADA TRAŽI POJAČANE MERE BEZBEDNOSTI: Srpske diplomate u Skoplju hitno povučene na konsultacije u Beograd!

Politika -

SKOPLJE - Svi zaposleni u Ambasadi Srbije u Skoplju povučeni su na hitne konsultacije u Beograd, javila je večeras makedonska Televizija Telma, pozivajući se na izvore u Ministarstvu spoljnih poslova Makedonije.Navodi se da za sada nema imformacija koji je razlog za povlačenje osoblja u srpskoj ambasadi u Makedoniji.

Prema informacijama Televizije Telma, srpska ambasada je, pozivajuči se na Ženevsku konvenciju, zamolila makedonske vlasti da pojaćaju bezbednost Ambasade Srbije u Skoplju.

Ambasadorka Dušanka Divjak-Tomić rekla je agenciji Beta da ne može da komentariše i u SMS porucu dopisniku iz Skoplja poručila da se za informacije javi sutra u srpsko ministarstvo spoljnih poslova.

Televizija navodi da nisu poznati razlozi za tu odluku, ali da bi razloge sutra trebalo da saopšti ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Reporter te televizije navodi da su svi prozori na ambasadi zamračeni, da se ispred zgrade ne dešava ništa neobično i da nema pojačanog policijskog prisustva.

Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije saopštilo je da je dobilo notu od Ambasade Srbije u Skoplju kojom su obavešteni da je osoblje Ambasade pozvano na konsultacije u Beograd.

MSP Makedonije je notu dobilo juče, prenose makedonski mediji.

"Ministarstvo spoljnih poslova nije upoznato sa razlozima ove odluke i stoga uspostavlja komunikaciju sa MSP Srbije. U skladu sa relevantnim odredbama Bečke konvencije o diplomatskim odnosima institucije Republike Makedonije preuzimaju mere za zaštitu bezbednosti i integriteta Ambasade Srbije u Skoplju", navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track