(VIDEO) SAŠA JANKOVIĆ TRAŽI SMENU LABANA: Nasilje gradonačelnika Subotice je slika ove vlasti
Foto: Dragana Udovičić

Slučaj koji je digao srbiju na noge

(VIDEO) SAŠA JANKOVIĆ TRAŽI SMENU LABANA: Nasilje gradonačelnika Subotice je slika ove vlasti

Politika -

SUBOTICA - Lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković zatražio je danas da gradonačelnik Subotice Bogdan Laban iz Srpske napredne stranke podnese ostavku, pošto su pretnje i nasilje koje je ispoljio prema asistentu na Građevinskom fakultetu u Beogradu Vladimiru Polovini prava slika nasilne vlasti u Srbiji.

Laban je prava slika vlasti u Subotici i vlasti u Srbiji, ali nije prava slika građana Subotice i Srbije, rekao je Janković na konferenciji za novinare u Subotici.

foto: Printscreen

Prema njegovim rečima, čovek koji je pretučen je član SNS. Kako li se onda ponašaju prema opoziciji, ako se tako ponašaju prema svojim članovima? Mi više nemamo politiku, mi imamo nasilje, a građani treba da kažu ‘ne’ vlastima koje svoju vladavinu zasnivaju na nasilju“, izjavio je on.

Portal Magločistač ranije danas je preneo da je gradonačelnik Subotice i funkcioner SNS Bogdan Laban potvrdio da je pretio Vladimiru Polovini da će mu „iščupati grkljan“, ali je demantovao optužbe da ga je šamarao i izvinio se zbog „neprimerenog“ rečnika koji je koristio. Kako se navodi, Laban i Polovina sastali su se u subotu u jednom subotičkom hotelu, navodno zbog plakata izlepljenih po Subotici na kojima je pisalo „Bogdane, Bog je ljut“.

Postoji i audio snimak na kojem se čuje kako Laban preti Polovini i verbalno ga vređa, kao i zvuci koji podsećaju na šamaranje.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Dragan Laban preti Vladimiru Polovini

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja