NIKOLIĆ SE SASTAO SA KINESKIM AMBASADOROM: Razgovori o o infrastrukturnim projektima u Srbiji!
Foto: Fonet/Zoran Mra

PODRŠKA KAPITALNIM PROJEKTIMA

NIKOLIĆ SE SASTAO SA KINESKIM AMBASADOROM: Razgovori o o infrastrukturnim projektima u Srbiji!

Politika -

Predsednik Nacionalnog saveta Srbije za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je danas sa kineskim ambasadorom Li Mančangom, predstavnicima kineskih kompanija koje su zadužene za infrastrukturne projekte u Srbiji i beogradskog Instituta za ispitivanje materijala, saopštio je Savet.

Institut je, po rečima generalnog direktora Vencislava Grabulova, spreman da pruži podršku kineskim kompanijama u izgradnji kapitalnih objekata u Srbiji.

Grabulov je pozvao kineskog ambasadora da zajedno sa kineskim naučnicima obidje Institut, kako bi se uverio da on ; poseduje najsavremenije laboratorije i ima dovoljno stručnog znanja.

"Da bi kineske kompanije koje izvode radove u gradjevinarstvu ili u oblasti energetike bile sigurne da je na ispravan način ugradjen kvalitetan materijal, Institut za ispitivanje materijala Srbije je institucija kojoj treba da se obrate. Institut predstavlja prestižnu naučnu i stručnu instituciju u Srbiji, koja ima više od 150 doktora nauka i magistara iz različitih oblasti i njihovo znanje treba iskoristiti", kazao je Tomislav Nikolić.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track