POTVRĐENO: Srpska lista ulazi u Haradinajevu vladu i dobija ova ministarstva
Foto: Fonet

POTVRĐENO: Srpska lista ulazi u Haradinajevu vladu i dobija ova ministarstva

Politika -

Srpska lista ulazi u kosovsku vladu, gde će dobiti tri ministarstva - ministarstvo za povratak i zajednice, poljoprivredu, šumarstvo i regionalnog razvoja, kao i lokalne uprave, rečeno je danas nakon sastanka predstavnika Srpske liste i direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića u Beogardu.

Đurić je, na konferenciji za štampu, istakao da će srpski predstavnici za svaku odluku koju budu doneli o obliku učestvovanja u kosovskim institucijama imati podršku Vlade Srbije.

Predstavnici Srspke liste rekli su da će bezbednost, bolji život, ekonomski položaj i opstanak Srba biti ciljevi za koje će se boriti, ističući da to podrazumeva Zajednicu srpskih opština, ali ne i vojsku Kosova.

"Podržaćemo srpske predstavnike u svakoj odluci koju budu doneli, jer će oni biti ti koji moraju da žive u okolnostima za koje svi znamo kakve su, čija deca, majke, sestre, braća žive zajedno sa njima u srpskim mestima na KiM i čija sudbina i budućnost zavisi od institucija u kojima su, kao i prethodnih godina, imali učešće", rekao je Đurić u Vladi Srbije.

On je dodao da je predstavnicima Srpske liste, koju je predvodio predsednik SL Goran Rakić, preneo podršku predsednika, Vlade i srpskog naroda da neće ostati sami ni danas, u teškom vremenu, kao što nisu nisu bili sami ni juče, a neće biti ni sutra.

Djurć je poručio da se, nakon političkih odluka koje će Srbi na KiM doneti, odnos Srbije prema zločincima iz tzv. OVK neće promeniti, da Ramuš Haradinaj ostaje optuženi ratni zločinac, koji treba da bude suočen sa zločinima koje je počinio.

Haradinaj će, dodao je, ostati predmet obrade srpske policije, tužilaštva i drugih organa.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Evo zbog čega je stvarno ubijen Arkan! Ubice ekskluzivno govore za Kurir!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track