DAČIĆ ODGOVORIO TAČIJU: Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova, do rešenja samo dijalogom!
Foto: Fonet

MINISTAR SPOLJNIH POSLOVA

DAČIĆ ODGOVORIO TAČIJU: Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova, do rešenja samo dijalogom!

Politika -

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija nikad neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i da samo kompromis i dijalog mogu dovesti do trajnog rešenje.

"Hašim Tači očigledno živi u nekom svom snu i paralelnom svetu‎. Srbija nikad neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, vreme je da se Tači probudi iz fatamorgane, jer samo dijalog i kompromis može dovesti do trajnog rešenja. Ultimatumi i prevare neće proći", naveo je Dačić u izjavi dostavljenoj medijima.

Dačić je izjavom reagovao na Tačijev intervju za Glas Amerike na albanskom jeziku u kojem je kosovski predsednik izrazio uverenje da će priznanje Kosova uslediti "u ne tako dalekoj budućnosti".

"Priznanje Kosova od strane Srbije će se dogoditi u ne tako dalekoj budućnosti, a o vremenu će odlučiti institucije Srbije. Mi ne možemo da nametnemo vremenski okvir niti agendu kada se radi o priznanju Kosova, ali je jedno sigurno - Kosovo i Srbija su ostali u stanju status-kvoa i zato jedno drugom treba da olakšamo evropsku i evroatlansku perspektivu i da se (medjusobno) ne ometamo u tome", rekao je Tači za Glas Amerike.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track