JEREMIĆ O PRIREMAMA ZA BEOGRADSKE IZBORE: Nisam razgovarao sa Đilasom o kandidaturi za gradonačelnika
Foto: Zorana Jevtić, Dado Đilas

Prioritet saradnja opozicionih stranaka

JEREMIĆ O PRIREMAMA ZA BEOGRADSKE IZBORE: Nisam razgovarao sa Đilasom o kandidaturi za gradonačelnika

Politika -

Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) Vuk Jeremić izjavio je danas, povodom navoda da bi Dragan Đilas mogao da bude zajednički kandidat opozicije za gradonačelnika Beograda, da Đilas još nije odlučio da li će se kandidovati i da sa njim nije razgovarao o tome.

foto: Promo

"Jedna od važnih stvari kada je reč o beogradskim izborima, bar kada sam ja u pitanju, jeste da se oni sa kojima smo spremni da napravimo dogovor moraju obavezati da nisu spremni ni na kakvu vrstu saradnje sa Srpskom naprednom strankom u budućnosti", rekao je Jeremić.

VUK JEREMIĆ PRED BEOGRADSKE IZBORE: Borba za normalnu Srbiju se nastavlja

On je istakao da su dobrodošli svi koji ispunjavaju te uslove.

"Imam mnogo razloga da budem ogorčen na Dragana Đilasa, on me je izbacio iz Demokratske stranke kada sam predsedavao Generalnoj skupštini UN, ali nemam pravo ni na kakve lične hirove i lične stavove. Svako ko je iskren i prava opozicija, trebalo bi da bude dobrodošao", rekao je Jeremić za N1.

foto: Marina Lopičić

Jeremić je, povodom predstojećih izbora za Skupštinu Beograda, rekao da nema nikakve uslove za saradnju sa Pokretom slobodnih građana Saše Jankovića.

KAO KULA OD KARATA! VUK JEREMIĆ: Vlast SNS-a počeće da se ruši posle prvog poraza!

"Ako se Janković i pokret na čijem je čelu odluče da dele zajednički front i nastup sa našom budućom strankom, mi smo spremni na to i nemamo nikakve uslove", rekao je Jeremić.

foto: Dragana Udovičić

Povodom podrške koju je Srpska lista na Kosovu dala izboru Vlade Ramuša Haradinaja, Jeremić je naveo da je Aleksandar Vučić time poslao poruku Zapadu da je (zarad vlasti) spreman na sve i da više nema crvenih moralnih linija.

HARADINAJ IZABRAN ZA KOSOVSKOG PREMIJERA: Srbima tri ministarstva

On je izjavio da će posle promene vlasti Aleksandra Vučića i SNS biti mnogo suđenja, prvenstveno zbog načina na koji su tretirani nacionalni interesi, kao i zbog korupcije, kriminala i zloupotrebe javnih resursa u izbornim kampanjama i van njih.

foto: Nebojša Mandić

"Intimno verujem da su nacionalni interesi vođeni na način koji će zahtevati krivični postupak nakon odlaska ove vlasti. Mnogi nacionalni interesi, ali pre svega nacionalni interesi na Kosovu... Biće dosta suđenja i to prilično ozbiljnih suđenja koja će imati svoj kraj, za razliku od današnjih suđenja koje vodi ova vlast. Treba nam suđenje da bi se utvrdilo ko je šta, kome i gde obećao, i kakva je i čija odgovornost u kršenju zakona, Ustava i gaženju vitalnih nacionalnih interesa u kontekstu Kosova, ali i šire", rekao je Jeremić.

(Kurir.rs/Beta/N1/Foto:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track