LAVROV PORUČIO VUČIĆU: Srbija stub stabilnosti na Balkanu
Foto: AP

susret u Njujorku

LAVROV PORUČIO VUČIĆU: Srbija stub stabilnosti na Balkanu

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Njujorku s ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovom, saopštilo je večeras u Beogradu Predsedništvo Srbije.

"Rusija je istinski prijatelj Srbije i mi ćemo i ubuduće da radimo na poboljšanju saradnje na svim nivoima, političkom i ekonomskom naročito", rekao je Vučić Lavrovu na sastanku tokom zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Vučić je izrazio zahvalnost za podršku Rusije Srbiji, kako u UN, tako i na drugim međunarodnim forumima, a zahvalio je i za podršku teritorijalnom

integritetu i suverenitetu Srbije.

Vučić je "naglasio da Srbija nema nameru da postane članica NATO, ili bilo koje druge vojne organizacije, kao i da ne planira uvođenje sankcija Rusiji".

Ruski ministar Lavrov je "istakao da je Srbija stub stabilnosti na Zapadnom Balkanu i prijatelj Rusije, čiji će teritorijalni integritet i suverenitet Ruska Federacija uvek podržavati", piše u saopštenju.

Lavrov je "posebno naglasio značaj formiranja industrijske zone između Srbije i Rusije i rekao da, inače intenzivni, bilateralni odnosi mogu i moraju da budu još bolji".

(Kurir.rs/Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VOC JOR NEJM? Dačić sa Trampom u UN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track