NAJPOZNATIJI BRITANSKI ČITAČ SA USANA POTVRDIO PISANJE KURIRA: Evo šta je zaista Dačić tražio od Trampa!
Foto: Fonet

PROČITAO IH

NAJPOZNATIJI BRITANSKI ČITAČ SA USANA POTVRDIO PISANJE KURIRA: Evo šta je zaista Dačić tražio od Trampa!

Politika -

Šef diplomatije Ivica Dačić zatražio je od američkog predsednika da mu potpiše slike, praktično da mu da autogram na zasedanju UN, otkriva Džesika Ris, najpoznatiji forenzički čitač s usana u Velikoj Britaniji, čime je potvrđeno pisanje Kurira.

Šta je srpski ministar pričao sa američkim predsednikom i šta mu je pokazao prekjuče, prvog dana zasedanja Generalne skupštine UN? Susret do kog je došlo mimo protokola zabeležile su televizijske kamere, a snimak je pokrenuo niz spekulacija. Činjenica je da se viđenja medija i onoga što tvrdi ministar Dačić ne poklapaju.

Da bismo razrešili dilemu ko je u pravu i šta se zaista dogodilo na krupnom događaju kao što je zasedanje Generalne skupštine UN, stupili smo u kontakt sa profesionalnim čitačem s usana Džesikom Ris, koja je sa britanskom policijom radila u preko hiljadu slučajeva kada je trebalo otkriti šta ljudi govore na snimcima. Risova odmah kaže da je bilo teško iz prve shvatiti šta govori ministar zbog njegovog engleskog izgovora.

"Molim vas, gospodine predsedniče, molim vas, pogledajte ovo", govori srpski ministar kada je prišao Trampu.

Potom mu pokazuje fotografije, Tramp se pomalo smeši i delimično pokazuje sliku i ženi koja sedi pored njega - ambasadorki Amerike pri UN Niki Hejli.

"Pokazujući sliku, Tramp kaže ženi pored: „Ovo sam ja“, a ona mu odgovara: „Fantastično“. Tramp gleda detaljno fotografiju, pomalo je zbunjen, a čovek pored njega (Ivica Dačić) kaže mu da mu potpiše fotografiju", navodi forenzički čitač Džesika Ris.

Tramp je pomalo zbunjen, ali odlučuje da se potpiše. Kaže Dačiću: „Hvala vam što ste mi ovo pokazali.“ Dačić se pomalo naslanja i kaže nekoliko puta:

"Hvala vam, hvala vam, hvala vam. Veoma ste ljubazni", navodi Džesika Ris.

Kurir.rs/Blic/Željka Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track