BALŠA BOŽOVIĆ: Vlast u Beogradu nije zainteresovana za rešavanje problema u školi Svetozar Miletić!
Foto: Dado Đilas

DS

BALŠA BOŽOVIĆ: Vlast u Beogradu nije zainteresovana za rešavanje problema u školi Svetozar Miletić!

Politika -

Predsednik beogradskog odbora Demokratske stranke Balša Božović ocenio je danas da gradske vlasti nisu zainteresovane za rešavanje problema u zemunskoj Osnovnoj školi "Svetozar Miletić".

Božović je u saopštenju ocenio da bi "svaki dogovoran političar morao da se zabrine nad situacijom u kojoj se u jednoj osnovnoj školi gotovo mesec dana nakon početka školske godine nastava ne odvija normalno, a veliki broj dece nije ni krenuo u školu".

"Svaki odgovoran političar morao bi da sve svoje napore posveti tome da se problem što pre reši. Ne zbog politike, ne zbog funkcije, nego zbog dece i zbog odgovornosti prema gradjanima. Umesto da što pre rešavaju problem u OŠ 'Svetozar Miletić', gradske vlasti su izabrale da ćute kao da ih to ne interesuje", naveo je Božović.

On je ocenio i da je ministar prosvete Mladen Šarčević "vredjanjem novinarke koja ga je pitala kada će se nastava normalizovati, izabrao bezobrazluk, bahatost i silu".

"Da li će gradske vlasti i dalje ćutati kao da se ništa ne dešava? Da li će pustiti Šarčevića da samo produbljuje problem, umesto da ga rešava? Da li im je stalo do te dece ili samo do stranke i stranačke discipline? Dok ne budu dali odgovore na ova pitanja, biće jasno da o beogradskoj deci u vlasti ne brine niko, a posebno ne oni koje su roditelji te dece birali da vode računa o Beogradu", naveo je Božović.

Roditelji učenika OŠ "Svetozar Miletić" u Zemunu predali su ranije peticiju da bi se pred Upravnim sudom ubrzano rešila tužba podneta protiv rešenja o razrešenju direktora te škole. Oni već tri nedelje protestuju u dvorištu škole i ne šalju decu na nastavu zbog rešenja o smenjivanju direktora Miroljuba Mosurovića.

Rešenje je 28. avgusta doneo ministar prosvete Mladen Šarčević, pošto je zbog protesta roditelja poništio prethodno rešenje, doneto u martu. Po navodima medija, direktor je smenjen jer je nezakonito primao u radni odnos kadrove koji nemaju potreban nivo stručne spreme, jer je broj učenika u razredima veći od propisanog zakonom, i jer ta škola nema plan stručnog usavršavanja zaposlenih.

Kurir.rs/Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) NE DAMO NAŠEG LJUBU: Đaci i roditelji blokirali ulaz u zemunsku školu zbog razrešenja direktora

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja