Brnabić: Srbija želi da uđe u EU kao ravnopravna članica
Fonet Nenad Đorđević, Foto: Fonet Nenad Đorđević

Premijerka SRBIJE u Evropskom parlamentu

Brnabić: Srbija želi da uđe u EU kao ravnopravna članica

Politika -

BRISEL - Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da u Evropskom parlamentu da Vlada želi da uspešno sprovede reforme kako bi Srbija postala ravnopravna članica Evropske unije.

Brnabić je na sednici Odbora za spoljnu politiku Evropskog parlamenta rekla da su makroekonomska stabilnost, reforma javne administracije i vladavina prava stubovi dugoročnog razvoja Srbije, ali i neophodni za ulazak zemlje u EU.

Ona je rekla da Srbija želi da uđe u EU i da je jedan od razloga zašto je prošle godine ušla u vladu, zato što je tadašnji premijer Aleksandar Vučić naveo prave razloge za evrointegracije - ne zato što u EU ima novca, već zato što su reforme važne za srpske građane i kompanije.

"Kada budemo spremni da uđemo u EU i kada EU bude spremna da nas primi, želimo da budemo ravnopravna članica EU", rekla je Brnabić i dodala da Srbija ne želi da uđe u Uniju kao "hroma članica" već želi da završi svoj posao.

Ona je rekla da ako Srbija ne obezbedi nova radna mesta i ne bude uspešna u reformama, čak i da uđe u EU, EU joj neće doneti bolji život.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Jelena ubijena dan ranije, ali ne na nasipu! Novi svedok ruši Zoranovu priču!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track