BRNABIĆ: Za EU Srbija kandidat u novom talasu proširenja
Foto: Zorana Jevtić

prognoza

BRNABIĆ: Za EU Srbija kandidat u novom talasu proširenja

Politika -

Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da Evropska unija vidi Srbiju kao iskrenog i odgovornog partnera i kao kandidata za novi talas proširenja.

Brnabić kaže da joj je bilo važno da njena prva zvanična poseta na mestu predsednice vlade Republike Srbije bude upravo Briselu kako bi se dao jasan signal da su evropske integracije najveći prioritet u politici Srbije.

"Napori Republike Srbije su u potpunosti prepoznati u Briselu. Na Srbiju se računa kao na iskrenog i odgovornog partnera u evrointegracijama i sve što čujem jeste da je Srbija kandidat na koga se ozbiljno računa za novi talas proširenja", poručila je Brnabić iz Brisela gde se nalazi u dvodnevnoj poseti.

Premijerka Srbije naglašava važnost činjenice da u Evropskom parlamentu i Evropskoj komisiji kao i među najvišim evropskim zvaničnicima postoji veliko inetrsovanje za njenu posetu i Srbiju.

Ona je najavila dolazak predsednika Evropskog parlamenta Antonija Tajanija u Srbiju početkom sledeće godine i zahvalila se komesaru za pregovore o proširenju Johanesu Hanu na datoj punoj podršci Srbiji, njenim evrointegracima i inicijativi predsednika Aleksandara Vučića o sprovođenju unutrašnjeg dijaloga o Kosovu.

Do kraja posete Briselu Ana Brnabić bi trebalo da se sastane sa predsednikom Evropske komisije Žanom Klodom Junkerom i šeficom EU diplomatije Federikom Mogerini.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Zorana Jevtić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Snaja Zorana Marjanovića jedan od glavnih svedoka! Sumnja se da Milica nešto krije?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track