BIVŠI PREDSEDNIK OPET U CENTRU SKANDALA: Tomin pajtos pao zbog muljačine!

SAZNAJEMO

BIVŠI PREDSEDNIK OPET U CENTRU SKANDALA: Tomin pajtos pao zbog muljačine!

Politika -

Filip Rakić, koji je uhapšen zbog pronevere 13,5 miliona dinara u Kostolcu, blizak je saradnik Tomislava Nikolića

Filip Rakić (34), bivši direktor firme „Rio“ iz Kostolca, koji je uhapšen jer je dva preduzeća iz ovog grada oštetio za oko 13 i po miliona dinara, blizak je saradnik bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića, otkriva Kurir.

Rakić je uhapšen zbog sumnje da je zloupotrebio položaj odgovornog lica, da je zloupotrebio ovlašćenja u privredi i falsifikovao službene isprave. Osim njega, uhapšen je i M. Ž., direktor Agencije za konsalting i usluge „MG Kapital empajer“ u Kostolcu, kome se na teret stavljaju ista dela.

- Oni se sumnjiče da su u periodu od 2014. do 2016. oštetili preduzeće „Rio“, čiji je vlasnik Republika Srbija, za iznos od 6.318.405 dinara, a ATP „Stevanović“ u Kostolcu za iznos od 7.377.506 dinara - saopštio je MUP. Filip Rakić, inače istaknuti član SNS, za direktora firme „Rio“ imenovan je u maju 2014. godine, a na toj funkciji zadržao se do septembra 2016. Javnosti je postao poznat kad je u novembru 2014. organizovao otvaranje ružičnjaka pod plastenikom, vrednog 220.000 evra, na kojem se pojavio tadašnji predsednik Tomislav Nikolić.

- Rakić i Nikolić su toliko bliski da je bivši presednik čak otvorio skupoceni ružičnjak firme „Rio“, gde su zajedno fotografisani. Tom prilikom je Nikolić najavio da će kostolačke ruže biti izvezene u Rusku Federaciju, a već u maju sledeće godine Rakića i još dvojicu naprednjaka odveo je na vojnu paradu u Moskvu. Takođe, njih dvojica uslikani su zajedno i na otkrivanju spomenika poginulim vojnicima i civilima iz Braničevskog okruga u novembru 2015 - objašnjava naš dobro obavešteni izvor.

Prema rečima našeg sagovornika, Filip Rakić imao je funkciju u FK Smederevo, a do Tomislava Nikolića došao je preko njegovog mlađeg sina Branislava.

- Oni se poznaju iz sveta fudbala i veoma su bliski. Pričalo se da je u stranci napredovao upravo zahvaljujući poznanstvu s porodicom Nikolić - dodao je naš sagovornik. Kurir je juče poslao pitanja Tomislavu Nikoliću, ali on nije odgovorio.

Jelena Ivić

Široko

DAO OSTAVKU S MALDIVA

Izvor Kurira dobro upućen u dešavanja u Kostolcu navodi da je Rakić s mesta direktora „Rija“ otišao kad je osetio da mu se sprema smena.

- Opšte je poznato da je on ostavku poslao sa svadbenog putovanja, i to u trenutku dok se nalazio na Maldivima - ispričao je naš sagovornik.

Inače, u vreme izbijanja skandala sa odlaskom u Moskvu Rakić je tvrdio da nije bio član državne delegacije. Kad mu je predočeno da su njega i njegove prijatelje na aerodromu dočekali predstavnici države i režiser Nikita Mihalkov, on je naveo da se slučajno zadesio na moskovskom aerodromu kad i proslavljeni režiser.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track