Vučić: Vanredni izbori u martu ako opozicija ima valjane razloge
Foto: Beta

Predsednik podgreva priču o izlasku na birališta

Vučić: Vanredni izbori u martu ako opozicija ima valjane razloge

Politika -

Neki nedovoljno profesionalno prilaze svojim obavezama i ne bave se čak ni istraživanjima javnog mnjenja. Ne bih im preporučio, ali nikada do sada sa megdana nisam pobegao, tako da, ako vole, nek izvole, poručio šef države

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da su mogući i vanredni parlamentarni izbori, a iz opozicije tumače da se iza ove najave kriju potpuno drugi razlozi i pad rejtinga.

Vučić je poručio opoziciji da je bolje da ne traže izbore za Skupštinu Srbije, ali je i napomenuo da od njih neće bežati.

Bez kukanja

- Čini mi se da neki nedovoljno profesionalno prilaze svojim obavezama i da se ne bave čak ni istraživanjima javnog mnjenja. Ne bih im preporučio, ali, kao što znate, nikada do sada sa megdana nisam pobegao, tako da, ako vole, nek izvole. Samo nemoj opet posle da kukaju - rekao je Vučić, koji predvodi vladajući SNS.

foto: Marina Lopičić

Politički analitičar Dragomir Anđelković ocenjuje da izlazak na birališta u ovom trenutku ne odgovara ni vlasti ni opoziciji.

- Vlast treba da ima dobar razlog za raspisivanje vanrednih izbora. Vučić poziva opoziciju da nastavi da ih traže i onda će ih raspisati. Uvek je posao opozicije da traži izbore, a vlasti da ih raspiše kad njoj odgovara - objašnjava Anđelković za naš list.

Lider Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković kaže za Kurir da opozicija nije razlog Vučićeve najave, već loš rejting SNS u prestonici.

- U Beogradu SNS će biti poražen bez obzira na sve manipulacije i zloupotrebe i sada traži način da skrene pažnju s redovnih gradskih izbora na izbore koje zakazuje kad mu zatreba. Prema tome, ne zbog opozicije, još manje zbog građana, već zbog katastrofalnog rejtinga svoje stranke u Beogradu, opet će mimo zakonskog termina, raspisati parlamentarne izbore samo da bi umanjio poraz na beogradskim. A onda će ga i građani cele Srbije kazniti za to što u sopstvenoj zemlji žive kao u zatvoru - smatra lider PSG.

Kontinuirana kampanja

Iako kaže da razloga za parlamentarne izbore ima, lider DS Dragan Šutanovac naglašava da oni zavise samo od Vučićevih ličnih procena i istraživanja javnog mnjenja.

- Vučić će svakako na neki način morati da zamaskira gubitak vlasti u Beogradu, tako da me ne bi čudilo raspisivanje parlamentarnih izbora, iako, nažalost, sumnjam da će do njih doći. Jedan od načina da vodi kontinuiranu kampanju u kojoj se jedino snalazi jeste da je stalno najavljuje. To je jedan od načina da kontroliše svoje koalicione partnere, kao i sve zaposlene po ugovoru o delu u državnim organima i javnim preduzećima - ocenjuje Šutanovac za naš list.

foto: Marina Lopičić

Boško Obradović, Dveri

ZRELO JE ZA IZBORE!

Lider Dveri Boško Obradović pre svega insistira na fer izbornim uslovima.

- Dveri su uvek spremne za vanredne republičke izbore, ali tražimo poštene i fer izborne uslove i slobodu medija - pita se Obradović.

Kurir / Ivana Kljajić

Foto: Marina Lopičić, Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Vlada je puki privezak predsednika! Šta opozicioni lideri mislite o 100 dana Vlade?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track