Prvi sastanak Radne grupe posle izbora na KiM 22. oktobra
Foto: Nebojša Mandić

Unutrašnji dijalog

Prvi sastanak Radne grupe posle izbora na KiM 22. oktobra

Politika -

BEOGRAD - Prvi sastanak Radne grupe za podršku unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji biće održan posle lokalnih izbora na KiM 22. oktobra, a najkasnije do kraja meseca.

Kako navodi, tek posle prve sednice tog radnog tela, koje je formirala Vlada Srbije, moglo bi se znati kada će dijalog i formalno početi i kome će uslediti prvi pozivi na konsultacije o KiM.

List podseća da predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je i inicijator dijaloga, očekuje da se sa predlogom za KiM koji, kako kaže, zahteva bolne kompromise sa obe strane i koji će biti napadan sa svih strana, izađe u martu 2018. godine.

Vučićev poziv za razgovore načelno su već prihvatili SPC, SANU, nevladine organizacije i deo opozicije.

Iako se još ne znaju tačni detalji na koji način će se voditi dijalog, predsednik Srbije najavio je ranije da bi on trebalo da se odvija u koncentričnim krugovima.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, koga je vlada imenovala za predsednika Radne grupe za pružanje podrške vođenju unutrašnjeg dijaloga o KiM, rekao je nedavno da će tek nakon sednice moći da govori o detaljima njenog rada.

On je rekao da Radna grupa treba da pruži tehničku i logištičku podršku unutrašnjem dijalogu i naglasio da su u nju uključeni predstavnici svih ministarstava, "kako bi se direktnom komunikacijom pokrio što širi spektar društvenih institucija I grupa".

(Tanjug/Politika/Foto: Nebojša Mandić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Najmisterioznija osoba porodice Marjanović uskoro pred sudijom!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track