(FOTO) NOVA STRANKA U AKCIJI UOČI GRADSKIH IZBORA: Budi se, Beograde, i pogledaj oko sebe! Oni neće nestati ako zatvorimo oči!
Foto: Printscreen/Twitter

Štandovi u znaku budilnika širom prestonice

(FOTO) NOVA STRANKA U AKCIJI UOČI GRADSKIH IZBORA: Budi se, Beograde, i pogledaj oko sebe! Oni neće nestati ako zatvorimo oči!

Politika -

BEOGRAD - Nova stranka nastavila je predizborne aktivnosti u Beogradu štandovima i razgovorom sa građanima, a ovog vikenda, akcijom u znaku budilnika, apelovala je na "buđenje" i političko osvešćenje stanovnika glavnog grada uoči raspisivanja prestoničkih izbora.

Pod sloganima "Budi se, Beograde", "Oni neće nestati ako zatvorite oči", "Izbor postoji! Probudi se i pogledaj oko sebe", aktivisti NOVE razgovarali su sa građanima, predstavili program za glavni grad, kao i predlog za nosioca liste.

Nova stranka predlaže profesorku prava Vesnu Rakić Vodinelić za gradonačelnicu, ali čelnici ove stranke ističu da su još otvoreni za saradnju sa drugim partijama koje dele iste vrednosti.

foto: Zorana Jevtić

Na štandovima kod Đerma, Bajlonijeve pijace i bivšeg "Ruskog cara" veliki broj građana dao je svoj potpis podrške i pokazao zainteresovanost da čuje šta je to što program Nove stranke ima da ponudi za bolje funkcionisanje prestonice, a pokrenuta je i peticija za otvaranje Muzeja Nadežde i Rastka Petrovića na Paliluli.

Podsetimo, kako je Kurir već pisao, Nova se duže vremena intenzivno priprema za gradske izbore, a njeni članovi, ali i brojne ugledne ličnosti iz javnog života, saglasni su da bi Rakić Vodinelić, kako zbog svoje zavidne biografije, tako i zbog aktivnog delovanja u politici, bila idelan pretendent na mesto prvog čoveka prestonice.

(Kurir.rs/Foto: Printscreen/Twitter)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track