Narodna stranka: Srbija nije zemlja nadničara
Foto: Facebook Printscreen

Protiv zakona o dualnom obrazovanju

Narodna stranka: Srbija nije zemlja nadničara

Politika -

BEOGRAD - Narodna stranka saopštila je danas da se oštro protivi usvajanju zakona o dualnom obrazovanju, jer bi se njime legalizovala ekonomska eksploatacija maloletnih učenika i Srbija definitivno pretvorila u zemlju jeftine radne snage.

Davanje prioriteta takvom obrazovanju učinilo bi da postanemo konkurentni jedino u nuđenju niskokvalifikovanih radnika, i to dok se istovremeno suočavamo sa masovnim odlivom visokokvalifikovanih kadrova, navodi NS.

Umesto svestrano obrazovane omladine u Srbiji, stvarala bi se polukvalifikovana, poslušna, jeftina, beskrajno zamenjiva radna snaga, koja bi bila odsečena od daljeg napredovanja i usavršavanja.

Ovom režimu je, ocenjuje Narodna stranka, glavna ekonomska politika pretvaranje Srbije u zemlju nadničara u koju dolaze investitori isključivo zato što je naš radnik slabo plaćen i obespravljen.

Ta stranka ističe da je njena vizija je drugačija i da obrazovanje mora biti poluga za izvlačenje Srbije iz siromaštva i sredstvo našim ljudima da nađu kvalitetne i adekvatno plaćene poslove.

Narodna stranka se zato zalaže za uvođenje obaveznog srednjoškolskog obrazovanja, za reformu visokog obrazovanja, kao i za besplatnu prvu godinu studija za sve studente, ističe se u saopštenju. (kraj9 lj 12:22

(Kurir.rs/Fonet/Foto: Facebook printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Evo kada će se Zoran Marjanović venčati sa ljubavnicom u CZ-u!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track