ČEPURIN: Rusija podržava politiku Srbije prema Kosovu i Metohiji
Foto: Beta

SASTANAK SA ALEKSANDROM VULINOM

ČEPURIN: Rusija podržava politiku Srbije prema Kosovu i Metohiji

Politika -

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas s ruskim ambasadorom Aleksandrom Čepurinom, koji mu je preneo da Rusija podržava aktuelnu politiku Srbije prema Kosovu i Metohiji i odnosima s Republikom Srpskom.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, Čepurin je potvrdio nastavak vojno-tehničke pomoći u skladu s dogovorom predsednika Srbije i Rusije Aleksandra Vučića i Vladimira Putina.

Vulin je zahvalio "na podršci Rusije u ostvarenju spoljnopolitičkih ciljeva i prioriteta Srbije, a posebno na doslednoj podršci i uvažavanju srpske politike vojne neutralnosti".

Kako se navodi, Vulin je zamolio ambasadora da ministru odbrane Sergeju Šojguu prenese zahvalnost na ličnom doprinosu razvoju bilateralne saradnje u oblasti odbrane.

Čepurin je Vulinu preneo zahvalnost Šojgua na gostoprimstvu i visokom nivou organizacije i proslave 73. godišnjice oslobodjenja Beograda u Drugom svetskom ratu, kao i Prikaza dela operativnih sposobnosti Vojske Srbije 20. oktobra ove godine.

(Kurir.rs/Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KLJUČNI SVEDOCI U TUŽILAŠTVU! Da li je baka sa kozama videla Zorana Marjanovića na nasipu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track