BOŠKO OBRADOVIĆ POBESNEO ZBOG TRETMANA U SKUPŠTINI: Dveri najaljuju novu radikalnu fazu opozicione borbe
Foto: Marina Lopičić

gerila

BOŠKO OBRADOVIĆ POBESNEO ZBOG TRETMANA U SKUPŠTINI: Dveri najaljuju novu radikalnu fazu opozicione borbe

Politika -

BEOGRAD - Lider Dveri Boško Obradović negodovao je zato što nije mogao da prisustvuje posebnoj sednici na kojoj se poslanicima obratio predsednik bugarskog parlamenta.

Osim toga, on je najavio "novu fazu" opozicione borbe, uz, kako je rekao, sve metode "gerilske borbe i otpora vlasti".

Obradović je novinarima u parlamentu rekao da su mu prošle nedelje izrečene tri opomene, ali ne i mera udaljenja sa sednice na 20 dana.

Maja Gojković ga je isključila zbog toga što je, kako je rekla, kravatom davio poslanika SNS.

foto: Youtube Printscreen

Naveo je i da je treći poslanik Dveri koji je udaljen sa sednice, a pre njega mera udaljenja sa sednice na 20 dana izrečena je njegovim stranačkim kolegama Srđanu Nogu i Mariji Janjušević.

Tvrdi da je cilj tih mera da se jedina ”prava opozicija ovoj vlasti izbaci iz Skupštine”, te poručuje predsednici parlamenta Maji Gojković i vlastima da su “od danas sve metode gerilske borbe i otpora protiv vlasti dozvoljene”.

“Naša želja i naš cilj je da otvorimo jednu novu fazu opozicione borbe, i parlamentarne i vanparlamentrane, u kojoj nijednom predstavniku vlasti neće biti ni prijatno, ni ugodno i u kome će svi predstavnici vlasti osetiti kako to izgleda kada te neko ponižava i malteretira”, kaže Obradović.

foto: Youtube Printscreen

Upitan šta to podrazumeva, Obradović kaže: “Imaćete prilike da vidite već narednih dana...i u Skupštini i van Skupštine”.

Neophodno organizovati referendum o Kosovu i Metohiji

BEOGRAD, 30. oktobra 2017. (Beta) - U Srbiji je neophodno ;organizovanje referenduma sa jasnim pitanjem da li su gradjani za ostanak Kosova i Metohije u "svojoj državi", ;rečeno je danas u Beogradu na okruglom stolu u organizaciji Pokreta Dveri.

Predstavljajući zaključke okruglog stola o aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović rekao je da će pokrenuti inicijativu ;za formiranje radne grupe za pripremu delovanja i dokumenata za odbranu Kosova i Metohije u sastavu Srbije. ; Lider Dveri rekao je da je pre referenduma ;neophodno organizovati slobodan javni dijalog kako bi se gradjani upoznali sa svim okolnostima koje su dovele do sadašnjeg stanja navodne neophodnosti da se Kosovo i Metohija definitivno prepuste albanskoj manjini.

"Osudjuje se i odbacuje politika predsednika Republike (Aleksandra Vučića) i Vlade Srbije povodom Kosovo i Metohije, jer ta politika tokom pet godina vodi ne samo faktičnom već i pravnom priznavanju takozvane države Kosova", rekao je Obradović.

foto: Nebojša Mandić

Lider Dveri poručio je srpskoj javnosti da postoje načini da se Srbija izvuče iz pogubne politike koja "poništava celokupnu istoriju bića Srbije i njeno današnje postojanje".

"Pitanje Kosova i Metohije treba vratiti u okvire Saveta bezbednosti UN i u skladu sa tim država Srbije postepeno treba da se odriče saradnje sa misijom Euleks na Kosovu i Metohiji", kazao je Obradović i dodao da treba prekinuti učešće u razgovorima s Prištinom u okviru Briselskog sporazum koji je, kako je ocenio, "odricanje Srbije od Kosova i Metohije".

Ukazao je na neophodnost pokretanja inicijative da Ustavni sud Srbije ispita Ustavnost zakletve koju su ministri, poslanici, odbornici, sudije, policajci "uz nagovor i odobrenje" vlasti Srbije položili pred institucijama "lažne države Kosovo".

Obradović je kazao da hitno treba povući "današnje predstavnike vlasti Srbije u institucijama lažne države Kosovo".

"Ovo je jedini način da se zaustavi srljanje Srbije u priznanje lažne države Kosovo i samorazaranje Srbije u režiji današnje vlasti", kazao je Obradović, iznoseći zaključke okruglog stola oko kojih su se saglasili svi učesnici. Povodom unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji, koji je letos inicirao predsednik Srbije Aleksandra Vučić, predsednik Državotvornog pokreta Slobodan Samardžić kazao je da je taj dijalog do sada bio dosta haotičan.

foto: Nebojša Mandić

"Do sada u tom javnom dijalogu nije bilo dosta javnosti. Sad će valjda preći u institucionalnu fazu dijaloga", kazao je Samardžić i dodao da u martu 2018. godine ne očekuje dokument iz kojeg će se nešto novo saznati.

Na okruglom stolu učestvovali su predsednik Državotvornog pokreta Slobodan Samaržić, predstavnik Narodnog pokreta "Otadžbina" sa Kosova i Metohije Marko Jakšić, direktor Centra za geostrateške studije Dragana Trifković, predstavnik Istočne alternative Dragan Todorović i doktor Medjunarodnog prava Dejan Mirović.

(Kurir.rs/Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KLJUČNI SVEDOCI U TUŽILAŠTVU! Da li je baka sa kozama videla Zorana Marjanovića na nasipu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja